Gyakori kérdések

Mit javasoltok száraz bőrre?

finomítatlan shea vaj tartós védelmet biztosít bőrödnek, amely segítségével képes magát meggyógyítani. De erre a kérdésre jobban szeretünk komplexebb, személyre szabott választ adni. A shea vaj használata mellett fontos, hogy ne használj tusfürdőket, inkább valami egyszerű szappant. Ne használj a ruhák mosásához öblítőt, mert óriási terhelést jelent a bőrödnek. 

Mit javasoltok ekcémára?

Elsősorban azt, hogy az ekcémát ne egy egyszerű bőrproblémaként kezeld! Az ekcémának általában több külső és belső oka van egyszerre, amelyeket célszerű megszüntetni. A finomítatlan shea vaj, vagy az argán olaj az esetek túlnyomó többségében teljesen megszűnteti a problémát, de mellettük fontos betartani néhány szabályt. 

Mit javasoltok babaápoláshoz?

Babaápolásnál kerüld a szintetikus krémeket, fürdetőket! Használj illatmentes szappant fürdetéshez és finomítatlan shea vajat, vagy kelet-afrikai shea vajat a bababőr ápolásához! Bővebben...

Mit javasoltok arcápoláshoz?

Kerüld az erős, szintetikus vegyszerek túlzott használatát! Használj argán olajat a szem környékén és shea vajat az arcon. Bővebben...

Mit javasoltok pattanásos bőrre?

A pattanásos, aknés bőr kialakulásának oka a bőr faggyúmirigyeinek túlműködésében keresendő. Ennek az esetek többségében hormonális okai vannak, amin nehéz, vagy nem lehet változtatni. Az ilyen típusú bőrt érdemes folyamatosan tisztán tartani és antibakeriális olajokkal kezelni. Az arc tisztítására legjobb az afrikai fekete szappan, amely már önmagában is látványos eredményt képes elérni! A hipoallergén jojoba olaj és a szintén antibakteriális hatású szűz kókuszolaj a legjobb, amit a pattanásos bőrre használni lehet.

Mit javasoltok töredező hajra?

Kíméld! Hajad nap, mint nap erős környezeti hatások érik, mint UV-sugárzás, szél, stb. A hajfestékek és a különböző hajformázó anyagok és módszerek sem a haj egészségét támogatják. Használj töredező hajvégekre, vagy hajpakolásként szűz kókuszolajat és varázsold újra élővé a hajad!

Mit javasoltok masszázshoz?

Legkedvesebb masszőr partnereink elsősorban a nyugat-afrikai és a kelet-afrikai shea vajat, a kakaóvajat és a szűz kókuszolajat használják masszázsokhoz. Az arc és a szem környékének ápolásához az argán olaj a legnépszerűbb.

Mit javasoltok fürdéshez, mosakodáshoz?

Valami egyszerű, enyhe illatú szappant. Lehetőleg kerüld a tusfürdőket, elsősorban azokat, amelyekben a sodium laureth sulfate (SLS) az összetevők között szerepel. Ipari tisztálkodó szerek helyett keresd a kézműves szappanokat!

Mit javasoltok borotválkozáshoz?

Borotválkozó szappanunk kíméletesen tisztítja bőröd. Jól habzik, ezért kiválóan alkalmas borotválkozáshoz. Bőrnyugtató hatású, segít megelőzni a borotválkoás okozta irritáció kellemetlen tüneteit.

Mit javasoltok napozáshoz?

Azt, hogy csak óvatosan és bőröd kímélve tedd! Kakaóvajjal nagyon szépen lehet barnulni, de egy nyári napon, déltájban biztosan csúnyán leégnél vele. Napoz kakaóvajjal délelőtt 11 óráig és délután 16 órától, a kettő között pedig kerüld az erős napsugárzást!

Tucatnyi helyen lehet shea vajat rendelni, ti miben vagytok mások?

Sosem titkoltuk, hogy legfőbb célunk, hogy alternatívát kínáljunk az olcsó, ipari kozmetikumok és tisztálkozószerek helyett. Tehát nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne a legjobb minőséget szállítsuk nektek! Az Akoma pontosan ezt képviseli: minőséget, kompromisszumok nélkül. Másokkal ellentétben ezek nem csak üres, alaptalan kijelentések, termékeink rendelkeznek az EU-ban készült analitikai vizsgálattal, organikus és fair trade certifikációval. Ám a legfontosabb minőségi ellenőrzést te magad tudod elvégezni. Vásárlóink, partnereink véleményét termékfejlesztésre használjuk és eljuttatjuk egészen Ghánáig, ahol az Akoma Cooperative dolgozik.

Kikből áll az Akoma csapata?

Az Akoma Cooperative 100%-ban a helyi termelők kezében van. Ez egy társulás, amely európai normákat és helyi hagyományokat figyelembe véve dolgozik. Nincs nagy multi, aki az egyszerű gazdák kisemmizéséből él és tartja alacsonyan árait. Nincs elnyomás, éhbérért dolgozás, tizenórás munkaidő. 21. századi minőségi színvonal, fair trade kereskedelem, fenntartható fejlődés, oktatás és hagyományápolás. Ez, amit az Akoma Cooperative létrehozott.