Blog

A szérumok - és 5+1 lényeges infó egy helyen róluk

sheavaj.hu
sheavaj.hu
2023.03.02 10:36
A szérumok - és 5+1 lényeges infó egy helyen róluk

A szérumok megjelenése és térhódítása új fejezetet nyitott az arcápolás történetében. Ez persze nagyon jól hangzó mondat, az igazsághoz azonban az is mindenképpen hozzátartozik, hogy új kérdések is merültek fel természetesen. Szeretnénk ugyanis mindig, minden esetben a lehető legjobb terméket megtalálni az arcunk ápolásához, de ez egyre nehezebbé válik. A sokféle, különböző módon használandó termékből nehéz ugyanis választani. Lássuk csak, mit kell tudnunk a szérumokról – első körben!

1.      Miért fontos a szérum az arcápolásban?

Ha olyan arcápolási termékre vágysz, amely azonnal, látványosan hat az arcod bőrére, semmiképpen ne hagyd ki a szérumot – természetesen a bőrtípusodnak megfelelőt! Ezek a termékek ugyanis jóval magasabb koncentrátumban tartalmaznak hatóanyagot, mint a sima krémek. Feladatuk az, hogy kiegészítsék a nappali és az éjszakai hidratálást, plusz, magas koncentrációjú hatóanyagokat, vitaminokat vigyenek be a bőrbe – mégpedig igen gyorsan és hatékonyan.

2.      Tudok-e hidratálni – csak szérummal?

Fontos tudni, hogy a szérum nem egyenlő a hidratálókrémmel. Más az állaga, más az összetétele, és persze ne feledjük el, hogy a legjobb eredmény elérése érdekében a használatának szabályai is mások. Nem váltható ki vele tehát a hidratálás.

3.      Hogyan használjuk a szérumot a legjobb eredmény elérése érdekében?

Nem kell túl bonyolult és hosszan leírható szabályokra gondolni, sőt! A szérumok használata rendkívül egyszerű. Először is tisztítsuk meg alaposan a bőrünket, töröljük szárazra, majd ezek után használjuk a szérumot – akár az arc teljes területén, akár a kezelendő részen. A szérum használata után pedig hidratáljuk arcbőrünket a szokott módon és termékkel. Ez a lépés nem kevéssé fontos, mégpedig azért, mert ez kvázi lezárja a bőrt – így lesz hatékony arcbőrünk kezelése. Fontos, hogy fokozatosan szoktassuk hozzá bőrünket a szérumokhoz! Pár hétig elegendő hetente 3-4 alkalommal használni, majd áttérhetünk a napi egy, optimálisan esti használatra.

4.      Melyek azok a bőrproblémák, melyek megoldásához szérumot ajánlunk?

A szérumok titkos fegyverekként vethetők be nem is egy bőrprobléma kezelésében. Gondoljunk csak a finom ráncokra, melyek megjelenése meglehetősen bosszantó lehet. A szérumok egy része retinolt tartalmaz, mely hatóanyag segít csökkenteni ezeknek a ráncoknak a megjelenését, és halványítja a már meglévőket. A mi érett bőrre való szérumunk édesmandula olajat tartalmaz, mely organikus összetevőként hatékony ráncok ellen. A szérumok képesek nyugtatni is a bőrt, amely különösen hasznos lehet zsíros, pattanásos bőr esetén. Gazdag vitamintartalmuk pedig arról gondoskodik, hogy arcbőrünk extra táplálást kapjon, és ragyogjon.

+1 Milyen fajta szérumok vannak?

Sokféle termék létezik már természetesen ebben a műfajban is. A leginkább keresett termékek alapvetően az öregedésgátló (anti-ageing) szérumok – ebből a fajtából találhatod talán a legtöbbet. De létező és jól használható szérum a száraz bőrre használható csodafegyver, ahogy természetesen elérhető zsíros bőrre is ez a fajta termék. Ezeken kívül speciális szérumok még a bőrvilágosító, textúrajavító termékek. Fontos, hogy a szérumok úgynevezett leave-in csodaszerek, tehát egyáltalán nem kell őket lemosni – csak hagyni kell, hogy szépen beszívódjanak.

+1+1 Lehetek allergiás a szérumra?

Mint minden arcápolási terméknél, természetesen a szérumoknál is felmerülhet allergiás reakció. Ezért itt is javasolható bőrpróba végzése, kis bőrfelületen. Ha csípő, viszkető érzést tapasztalunk, vagy kipirosodik a bőrünk, mossuk le a terméket!

Tipp: Próbáld ki az organikus szérumokat, bőröd meghálálja!

https://sheavaj.hu/Arcapolas1