Blog

Testápolás tudatosan? Hogy csináljam?

sheavaj.hu
sheavaj.hu
2023.04.25 10:28
Testápolás tudatosan? Hogy csináljam?

Az, hogy kinek milyen testápoló forma válik be, melyik lesz az a termék, amely valóban jót tesz a bőrének nagyon is egyénfüggő. Vannak azonban olyan szabályok, amelyeket érdemes betartani, így könnyebben megtalálhatjuk azt a bőrápoló terméket, melyet hosszú távon is használhatunk. A cél ugyanis mindenképpen az, hogy jól döntsünk, de ehhez korántsem elég csak egy testápoló termék illatát megszeretni. Persze az is fontos, de nézzünk meg néhány lényeges szempontot!

Mire érdemes figyelnünk?

Mindig érdemes alaposan áttanulmányozni a címkét, azaz, megismerni a termék összetevőit. Így elkerülhetjük azt, hogy nem kívánt anyag kerüljön a bőrünkre. Érdemes kerülni például a parabéneket vagy a szulfátokat tartalmazó termékeket.

1. Válasszunk megbízható gyártótól származó terméket! Ha például fair trade gazdaságban termett alapanyagból készül egy bőrápoló termék, az azt jelenti, hogy a gyártó cég korrekt módon bánik munkavállalóival, védi a természetet, és ezt az elvet fontosnak tartja kommunikálni is.

2. Az is nagyon fontos, hogy ha lehet bio terméket válasszunk, tehát olyat, amelyek környezetbarát jellemzőkkel bírnak, nem tartalmaznak káros összetevőket. Ezt bőrünk is meg fogja hálálni! Ide vennénk azt is, hogy ha mód van rá, érdemes fenntartható csomagolású terméket választani. Ezzel is tudjuk ugyanis csökkenteni a környezeti terhelés mértékét, ami nem kevéssé fontos már 2023-ban.

3. Nem biztos, hogy ezzel sok gyártó egyetértene, de mi mégis azt mondjuk, hogy használj kevesebbet abból a testápoló termékből, ami a befutó lesz. Ennek egészen egyszerű oka van: a kevesebb néha több (ha testvajat használsz például, abból alapból kevesebb kell, mint a testápolóból).

4. Jó, ha tudjuk, hogy milyen típusú a bőrünk – így könnyebben megtaláljuk majd azt a terméket, ami a leginkább megfelelő lesz. Ha kérdésünk van ezzel kapcsolatban, vagy éppen hezitálunk, érdemes szakemberrel is konzultálni. Ezt a kérdést lényeges alaposan körüljárni.

5. Attól függetlenül, hogy melyik terméket választod, nagyon fontos, hogy kellőképpen hidratálj – belülről is. Ez pedig annyit jelent, hogy semmiképpen ne feledkezz meg a folyadék pótlásáról, minden nap!

És ha már választottunk: testápoló vagy testvaj legyen a befutó?

A kérdésre a válasz a bőrtípusunkban keresendő. Ha arra van szükségünk, hogy kifejezetten száraz, néhol berepedezett bőrünkre találjunk hatékony megoldást, akkor mindenképpen egy testvaj mellett tegyük le a voksunkat. Ha viszont fontos az, hogy nagyon gyorsan felszívódjon a termék, akkor a testápoló lesz a legjobb megoldás.

Mi azt javasoljuk, hogy mindenképpen próbáld ki mind a kettőt. Az is lehet, hogy évszakváltáskor át kell térned egyikről a másikra – annak megfelelően, hogy bőröd hogyan is viselkedik ilyenkor. Ha ugyanis kiszárad és bereped az addig testápolóval kezelt bőr, akkor itt az ideje a testvaj használatán elgondolkozni.

Ugyanígy a testvaj lehet a jó megoldás, ha az a cél, hogy olyan terméket találj, ami hosszan tartó hidratálást biztosít. Erre ugyanis a testápoló nem képes.

Te melyiket választod? Nézz körül webshopunkban, hátha találsz néhány jó tippet!

https://sheavaj.hu/Termekeink