Kosár

A kosár üres

Vásárló belépés

Paypal Fizetés

Facebook

Hírlevél

Tanúsítvány

SSL Certificate

Partnereink

Akoma

A shea vaj és a fekete szappan előállítása a nők feladata, a férfiak a nehezebb, fizikai munkákat végzik.

 

"Az Akoma Skincare létrehozásával egy olyan céget álmodtunk meg, amely méltányos termeléssel és kereskedelemmel a legkiválóbb minőségű natúr kozmetikumokat állítja elő." Angus Klufio - alapító

 

Sok évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy időt és energiát nem kímélve megtaláljuk a világ legjobb natúr kozmetikum gyártóját. Olyan gyártó termékeit kívántuk forgalmazni Magyarországon, akit a kompromisszumok nélküli minőség és a fair trade termelés jellemez. Így találtunk az Akomára.
A méltányos termelés és kereskedelem feltételeit messze maga mögött hagyva az Akoma Ghánában több olyan termelő egységet hozott létre, ahol a helyi lakosság él és dolgozik. A legnagyobb egység az Akoma Cooperative Multipurpose Society, amely Ghána északi részén, Bolgatanga mellett egy kis faluban található, amelyet Pusu-Namogo néven ismernek. Ezen a környéken - Ghána már területeihez hasonlóan - általános a szegénység és a munkanélküliség. Az Akoma Cooperative lehetőségeket, munkahelyeket teremt az ott élők számára.

.a

A cég létrehozásakor fontos volt, hogy az ott élők szokásai, mindennapjai, családi kötelékei sértetlenek maradjanak, így a munkahelyek mellett házak, iskolák épültek. Az Akoma egy biztos, folyamatos és megbízható jövedelemforrást biztosít a nők és a férfiak számára egyaránt, ezzel a tevékenységével pedig egész közösségeket képes kiemelni az általános szegénységből. A Nagy-Britanniában létrejött Fairtrade Foundation folyamatosan nyomon követi a cég tevékenységét és időről-időre megfelelőségi bizonyítványt állít ki.

A betakarítás, begyűjtés és előkészítés folyamatában fontos szempont a helyi természet és ökoszisztéma megőrzése. A szemlélet a világ bármely pontján megállná a helyét: csak azt vedd el a természettől, amint önként neked ad. Nagyon fontos tehát egy bőrápoló terméknél a származás. Az organikus termékek közös jellemzője, hogy vegyszerektől mentes termőterületről származó, tiszta alapanyagokból készülnek. A nyersanyagok és a kész termékek csomagolásából sem kerülhetnek egészségre ártalmas kemikáliák a termékbe. A Soil Association szervezet végigköveti a termék útját a nyersanyag termesztésétől a kész kozmetikai termékig.Az Akoma Ltd. és az Akoma Multipurpose Cooperetive Society legfontosabb partnerünkké vált. A legkiválóbb minőségű natúr kozmetikumok az Akoma védjegye alatt egyre szélesebb körben kaphatók Magyarországon. A hazánkban elérhető termékek kifejezetten a magyar vásárlók számára készülnek, ezért a termékek csomagolásán kizárólag magyar nyelvű tájékoztató szerepel.Mára sokan felismerék a vegyszerektől mentes élet, a natúr kozmetikumok fontosságát. A tudatos vásárlók köre folyamatosan növekszik. Az Akoma Ltd. termékeit e vásárlók figyelmébe ajánljuk.

Helyi emberek irányításával, kiváló alapanyagokból a legjobb natúr termékek készülnek.