Mi és az Akoma

 

Köszönjük, hogy idekattintottál! Örülünk, hogy szeretnél jobban megismerni minket, engedd meg, hogy néhány mondatban bemutatkozzunk!
Cégünk családi vállalkozásként működik, immár több, mint egy évtizede. Elhivatottan hiszünk a tiszta, vegyszermentes termékek használatában, tudjuk, hogy ezzel tehetünk a legtöbbet a saját egészségünkért és környezetünkért egyaránt. Számos natúrkozmetikumot kínáló webáruház működik, egyre többen fontosnak tartják a vegyszermentes testápolást. Mi azonban azt is fontosnak tartjuk, hogy ezek a termékek a méltányos kereskedelem jegyében jussanak el hozzánk, ne kelljen szegényebb országok munkásait, vagy a természetet kizsákmányolni ahhoz, hogy mi használhassuk őket. Évekkel ezelőtt elhataroztuk, hogy megkeressük azt a gyártót, akit a kifogástalan minőség és a fair trade termelés jellemez. Így találtunk rá az Akomára.

 

Akoma logo

 

Dolgozók Ghánában az Akoma gyárban

A méltányos termelés és kereskedelem feltételeit messze maga mögött hagyva az Akoma Ghánában több olyan termelő egységet hozott létre, ahol a helyi lakosság él és dolgozik. A legnagyobb egység az Akoma Cooperative Multipurpose Society, amely Ghána északi részén, Bolgatanga mellett egy kis faluban található, amelyet Pusu-Namogo néven ismernek. Ezen a környéken - Ghána már területeihez hasonlóan - általános a szegénység és a munkanélküliség. Az Akoma Cooperative lehetőségeket, munkahelyeket teremt az ott élők számára. A cég létrehozásakor fontos volt, hogy az ott élők szokásai, mindennapjai, családi kötelékei sértetlenek maradjanak, így a munkahelyek mellett házak, iskolák épültek. Az Akoma egy biztos, folyamatos és megbízható jövedelemforrást biztosít a nők és a férfiak számára egyaránt, ezzel a tevékenységével pedig egész közösségeket képes kiemelni az általános szegénységből. A Nagy-Britanniában létrejött Fairtrade Foundation folyamatosan nyomon követi a cég tevékenységét és időről-időre megfelelőségi bizonyítványt állít ki. 

 

Az Akoma gyár dolgozói

A betakarítás, begyűjtés és előkészítés folyamatában fontos szempont a helyi természet és ökoszisztéma megőrzése. A szemlélet a világ bármely pontján megállná a helyét: csak azt vedd el a természettől, amit önként neked ad. Nagyon fontos tehát egy bőrápoló terméknél a származás. Az organikus termékek közös jellemzője, hogy vegyszerektől mentes termőterületről származó, tiszta alapanyagokból készülnek. A nyersanyagok és a késztermékek csomagolásából sem kerülhetnek egészségre ártalmas kemikáliák a termékbe. A Soil Association szervezet végigköveti a termék útját a nyersanyag termesztésétől a kész kozmetikai termékig. 

Az Akoma Ltd. és az Akoma Multipurpose Cooperetive Society legfontosabb partnerünkké vált. A legkiválóbb minőségű natúr kozmetikumok az Akoma védjegye alatt egyre szélesebb körben kaphatók Magyarországon.
Ha fontos számodra, hogy vásárlásoddal ne csak magadnak tegyél jót, hanem másoknak és a természetnek is, akkor jó helyen jársz! Üdvözlünk a tudatos vásárlók körében!