Blog

Kakaóvaj – bőrápolás egy szuperhős erejével

sheavaj.hu
sheavaj.hu
2023.06.14 07:37
Kakaóvaj – bőrápolás egy szuperhős erejével

Avagy mit kell mindenképpen tudnod az antioxidánsokról

Nem kevés cikket olvashatunk arról, hogy milyen kivételesen jó hatásai vannak az antioxidánsoknak a bőrápolásban. De mi az az információ, amit mindenképpen tudnod kell ezekről az összetevőkről? Mi most összegyűjtöttük neked az öt legfontosabbat.

  1. A károsodás elleni védelem

Nagyon fontos, hogy az antioxidánsok hatékonyan felveszik a harcot a szabadgyökök ellen. De mik ezek a szabadgyökök? Nem mások, mint olyan molekulák, amelyek károsíthatják a sejteket és ezáltal a bőrre is ilyen hatást gyakorolhatnak. Az antioxidánsok azonban képesek semlegesíteni ezeket a szabadgyököket, megakadályozva ezzel a károsodást, de az oxidatív stresszt is. Ez utóbbi azért veszélyes, mert hozzájárulhat a bőr öregedéséhez. 

  1. Gyulladáscsökkentő hatás

Az antioxidánsok erős gyulladáscsökkentő hatással bírnak a bőrre. Ez azt jelenti, hogy enyhítik a gyulladásos folyamatokat. Ezek sok esetben kapcsolódnak bőrbetegségekhez, például az aknéhoz, vagy az ekcémához. Ezzel javítják a bőr állapotát, képesek enyhíteni a vörösséget és irritációt, és segítik a bőr gyógyulási folyamatait is. 

  1. Kollagén stimuláció

Nem kevéssé fontos, hogy az antioxidánsok hozzájárulnak a kollagén termeléséhez is a bőrben. Hogy miért is fontos ez? A kollagén nem más, mint a bőr fő strukturális fehérjéje, amely meghatározza a annak feszességét és rugalmasságát. Az antioxidánsok képesek stimulálni a kollagén termelését a bőrben, így a bőr tovább meg tudja őrizni feszességét és fiatalságát. 

  1. Bőrfény és egységes bőrtónus

Nyáron mindenkinek fontos, hogy a nap hatásai ellen védekezzen. Az antioxidánsok csökkentik a pigmentációt, enyhítik a sötét foltokat és bőrégés tüneteit. Ez egyenletesebb és ragyogóbb bőrt eredményez. Ezenkívül jó hatással vannak a bőrön megjelenő finom vonalakra és ráncokra is, ezáltal javítva a bőr megjelenését és textúráját. 

  1. Hidratálás és regenerálás

Az antioxidánsok intenzíven hidratálják és táplálják a bőrt. Segítenek megtartani a bőr nedvességtartalmát, erősítik a bőr védelmi rendszerét, és képesek arra, hogy segítsék a bőr regenerálódását. A bőr puhább, rugalmasabb és egészségesebb lesz.

 

És hogy jön mindehhez a kakaóvaj?

 

Az összefüggés az, hogy a kakaóvaj különösen gazdag antioxidánsokban. Ezáltal képes arra, hogy erős pajzsot jelentsen, amely megvédi bőrödet azoktól a veszélyektől, amelyek elősegítik a korai bőröregedést, a fakó bőrt, a sötét foltokat és az egyenetlen bőrfelszínt.

Jelenleg is kutatják a kakaóvaj hatását a kollagéntermelésre.  Ezek a kutatások igyekeznek igazolni a kakaóvaj használata és a kollagén termelés serkentése közötti kapcsolatot a bőrben. Azt már írtuk, hogy az antioxidánsok kifejezetten jó hatással vannak erre a folyamatra, így a kutatások eredményei már most biztatóak. Ezért ajánlott a kakaóvaj használata terhességi csíkok megelőzésére és csökkentésére is például.

Emellett az antioxidáns tulajdonságai mellett a kakaóvaj esetében külön ki kell emelnünk a rendkívüli gyulladáscsökkentő hatást, amellyel rendelkezik. A polifenol és flavonoid tartalma miatt kifejezetten hatékonyan küzd a bőrgyulladás ellen, ugyanakkor erősíti a bőr védelmét a károsodás ellen. Ugyanezek a polifenolok arra is képesek, hogy aktívan támogassák a bőr rugalmasságát, és lassítsák az öregedés folyamatát.

Elmondható tehát, hogy a kakaóvaj beépítése a bőrápolási rutinba aktívan hozzájárul egy fiatalos és ragyogó megjelenés megőrzéséhez. Különösen nyáron, hiszen 5-7 faktor tartalma miatt késő délután akár napozáshoz is kiváló.

És az illata… ????

Te már kipróbáltad ezt a csodálatos testvajat?