Blog

2022.08.05 11:16
sheavaj.hu
sheavaj.hu
Válogass legújabb termékeinkből!

A shea vaj csodálatos hatásáról már sok cikkünk szól. Engedjétek most meg, hogy olyan termékeket ajánljunk nektek, amelyek újdonságként érkeztek hozzánk. Jó részük vegán, fair trade gazdálkodásból származó összetevőkből, 100 %-os tisztaságú összetevőkből.

 

A shea vaj fantasztikus tulajdonságait sokan ismerik már, és többek nagy kedvencévé is vált az elmúlt években ez a kivételes termék. Van azonban egy olyan jellemzője, ami nem annyira volt kedvelt, nevezetesen az, hogy kicsit keményebb állagú, szilárd állapotban nehezebben kenhető ez a termék. A vásárlói visszajelzések és vélemények természetesen ma már nagyon fontosak a termékfejlesztési folyamatban. Az volt tehát a feladat a Akománál, hogy olyan termék szülessen, amely kicsit lágyabb, puhább, könnyebben kezelhető.

 

Örömmel mondhatjuk, hogy teljes sikerrel zárult ez a folyamat. Olyannyira, hogy visszakerült a forgalmazásba az Akoma Shea Million nevű termékcsaládja.

2022.07.27 14:46
sheavaj.hu
sheavaj.hu
Kozmetikai termékek és a tárolás

Avagy 

Hogyan legyünk egyszerre környezettudatosak és praktikusak is?

Segítség! – Forróság!
Nyár van, és itt a kánikula is. Ebben a melegben gyakran érezzük úgy, hogy elfolyunk, sokkal több
folyadékra van szükségünk, fokozottan kell figyelni a bőrvédelemre is. Ez mind szép és jó, de mi van
akkor, ha nemcsak mi, de a kozmetikai termékeink is érzékenyek a hőmérsékletre? Merthogy a
legtöbb esetben bizony azok, mi pedig szeretnénk megőrizni a minőségüket, hiába van a lakásban is
néha sokkal melegebb, mint az optimális. Így válik a kozmetikai termékek tárolása nyáron talán még
fontosabb témává.Masszázs és organikus masszázsolajok harmóniája

Avagy

Hogyan lehet a lehető legtermészetesebb és leghatékonyabb ez a stresszoldó módszer?

 

Nem akarjuk lelőni a poént már az elején, de sokáig úgysem fogjuk tudni tartani magunkat. Nem, hiszen a masszázs amúgy kedves témánk, és a termékeink, amelyeket kínálunk magukban hordozzák a választ a kérdésre, amit a címben feltettünk.

Muszáj lesz egy kicsit messzebbről kezdenünk, ha erről a témáról van szó.

Bőrvédelem természetesen – végre itt a nyár!

Nyár, meleg, strand, vízpart, napfürdő – olyan fogalmak, amelyekre már gondolni is jólesik. Ilyenkor érezzük igazán a legközelebb magunkhoz talán a természetet is, sőt, minden pillanatot igyekszünk megragadni, hogy kint lehessünk.

Ez egyfelől dicséretes törekvés, hiszen a napsugár áldott hatása vitathatatlan. Feltölt, jókedvre derít, vitamintermelést indít el bennünk. De nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a napozás előnyei mellett más körülményre is figyelnünk kell. Be kell tartanunk a napozás szabályait is.

De mitől függ az, hogyan hat ránk a napozás? Attól mindenképpen, hogy milyen a bőrünk típusa.

Kakaóvaj és napozás - A természetes és egészséges barna bőrért

Itt a nyár. Igaz, a tavasz már megint mintha kimaradt volna, de a hűvös, sőt fagyos hónapok után (főleg az éjszakákra gondolunk) örülünk a simogató napsütésnek.

És ha már napsütés, akkor ismét előtérbe kerül a fényvédelem kérdése.

Miért fontos a fényvédelem? És miért jövünk a kakaóvajjal, ha fényvédelemről van szó? Az alábbiakból mindenre fény derül.

Mitől leszel tudatos vásárló? Avagy Üdv a fair trade világában!

2022-t írunk. Sok minden történt velünk az elmúlt pár évben is, gondoljunk csak a Covid járványra például. Szinte felfoghatatlan gyorsasággal száguldanak felénk a dolgok, minden nap új és új kihívásnak kell megfelelnünk, de egy valami egyre sürgetőbb, egyre pirosabb felkiáltójel mindennapunk égboltján: ez pedig nem más, mint Földünk jövőjének kérdése.

Amikor ezt írjuk, április 21-e van. Holnap pedig április 22 lesz. A Föld napja.

Nem titok már senki számára, hogy komoly veszélyben van a Föld, az ökoszisztéma jövője rajtunk múlik. Ezt a folyamatot a fair trade képes hatékonyan támogatni. De mi is az a fair trade?

2022.04.19 11:20
sheavaj.hu
sheavaj.hu
A kókuszolaj varázslatos világa

Kevés olyan alapanyag van a világon, mely egyaránt megállja a helyét a fürdőszobánkban és a konyhánkban is, talán éppen ezért kedvencünk a kókuszolaj. Kivételesen egészséges, ha megesszük, de a kozmetikai kókuszolajnak is rengeteg felhasználási területe van. Mielőtt kicsit jobban bemutatnánk, beszéljünk egy kicsit a kókuszpálmáról!

2022.04.01 09:13
sheavaj.hu
sheavaj.hu
A fekete szappan csodája

Szappan, amelyik fekete? Igen, ez valóban létezik, és legalább annyira különleges tulajdonságokkal bír, mint azt a nevéből már előre sejthetjük. Persze, nem biztos, hogy pont fekete – de ne szaladjunk ennyire előre.

Újulj meg – és a bőröd is! Arcápolás tavasszal

Bár még eléggé hidegek az éjszakák, a hőmérő higanyszála bizony mínuszba csúszik még március közepén is, a tavasz már néha felénk kacsint. A nappali felmelegedés erősödése, a simogató napsütés azt az ígéretet súgja nekünk, hogy nem is olyan sokára már itt a jó idő. Lekerülhet végre a téli kabát és a csizma – de vajon arcbőrünk ápolásának rutinja hogyan változik meg ezzel, miről szól a tavaszi bőrápolás?

Méregtelenítés – jön a tavasz! De mi lesz a bőrünkkel?

Ha várjuk a tavaszt, a megújulás igénye elemi erővel tör ránk. Nem csak szervezetünk belső rendszere igényli ilyenkor a tél vége felé azonban, hogy kissé könnyebben működhessen, megszabadulhasson a felesleges anyagoktól, de a bőrünk is várva várja a megújulást és a tavaszt.

Tippek és trükkök a téli bőrszárazság ellen – és a csodaszer

Ha van valami, ami a tél kifejezetten kellemetlen velejárója, az mindenképpen a folyamatosan, és az
idő múlásával egyre gyorsabban kiszáradó bőr. A klímaváltozás nem tett túl jót ennek a folyamatnak,
hiszen napi szinten megtapasztaljuk sajnos azt, hogy egyre szelesebb és viharosabb az időjárás. Így
persze egyre nehezebben tudjuk fenntartani bőrünk hidratáltságát és egyre többet küzdünk a bőr
erős kiszáradása ellen.