Blog

Kakaóvaj és napozás - A természetes és egészséges barna bőrért

Itt a nyár. Igaz, a tavasz már megint mintha kimaradt volna, de a hűvös, sőt fagyos hónapok után (főleg az éjszakákra gondolunk) örülünk a simogató napsütésnek.

És ha már napsütés, akkor ismét előtérbe kerül a fényvédelem kérdése.

Miért fontos a fényvédelem? És miért jövünk a kakaóvajjal, ha fényvédelemről van szó? Az alábbiakból mindenre fény derül.

Mitől leszel tudatos vásárló? Avagy Üdv a fair trade világában!

2022-t írunk. Sok minden történt velünk az elmúlt pár évben is, gondoljunk csak a Covid járványra például. Szinte felfoghatatlan gyorsasággal száguldanak felénk a dolgok, minden nap új és új kihívásnak kell megfelelnünk, de egy valami egyre sürgetőbb, egyre pirosabb felkiáltójel mindennapunk égboltján: ez pedig nem más, mint Földünk jövőjének kérdése.

Amikor ezt írjuk, április 21-e van. Holnap pedig április 22 lesz. A Föld napja.

Nem titok már senki számára, hogy komoly veszélyben van a Föld, az ökoszisztéma jövője rajtunk múlik. Ezt a folyamatot a fair trade képes hatékonyan támogatni. De mi is az a fair trade?

2022.04.19 11:20
sheavaj.hu
sheavaj.hu
A kókuszolaj varázslatos világa

Kevés olyan alapanyag van a világon, mely egyaránt megállja a helyét a fürdőszobánkban és a konyhánkban is, talán éppen ezért kedvencünk a kókuszolaj. Kivételesen egészséges, ha megesszük, de a kozmetikai kókuszolajnak is rengeteg felhasználási területe van. Mielőtt kicsit jobban bemutatnánk, beszéljünk egy kicsit a kókuszpálmáról!

2022.04.01 09:13
sheavaj.hu
sheavaj.hu
A fekete szappan csodája

Szappan, amelyik fekete? Igen, ez valóban létezik, és legalább annyira különleges tulajdonságokkal bír, mint azt a nevéből már előre sejthetjük. Persze, nem biztos, hogy pont fekete – de ne szaladjunk ennyire előre.

Újulj meg – és a bőröd is! Arcápolás tavasszal

Bár még eléggé hidegek az éjszakák, a hőmérő higanyszála bizony mínuszba csúszik még március közepén is, a tavasz már néha felénk kacsint. A nappali felmelegedés erősödése, a simogató napsütés azt az ígéretet súgja nekünk, hogy nem is olyan sokára már itt a jó idő. Lekerülhet végre a téli kabát és a csizma – de vajon arcbőrünk ápolásának rutinja hogyan változik meg ezzel, miről szól a tavaszi bőrápolás?

Méregtelenítés – jön a tavasz! De mi lesz a bőrünkkel?

Ha várjuk a tavaszt, a megújulás igénye elemi erővel tör ránk. Nem csak szervezetünk belső rendszere igényli ilyenkor a tél vége felé azonban, hogy kissé könnyebben működhessen, megszabadulhasson a felesleges anyagoktól, de a bőrünk is várva várja a megújulást és a tavaszt.

Tippek és trükkök a téli bőrszárazság ellen – és a csodaszer

Ha van valami, ami a tél kifejezetten kellemetlen velejárója, az mindenképpen a folyamatosan, és az
idő múlásával egyre gyorsabban kiszáradó bőr. A klímaváltozás nem tett túl jót ennek a folyamatnak,
hiszen napi szinten megtapasztaljuk sajnos azt, hogy egyre szelesebb és viharosabb az időjárás. Így
persze egyre nehezebben tudjuk fenntartani bőrünk hidratáltságát és egyre többet küzdünk a bőr
erős kiszáradása ellen.