Blog

Nyárból az őszbe – bőrápolási tippek évszakváltáskor 4+1 fontos tudnivaló, ha organikus hajápolásról van szó: a fekete sampon Kakaóvaj – bőrápolás egy szuperhős erejével A bőrünk bánja? Minden egy helyen, amit tudnod kell az UV sugarakról Készüljünk fel a nyárra! 3+1 tipp az organikus bőrápoláshoz Testápolás tudatosan? Hogy csináljam? Amit a testvajakról tudnod kell – de ne kérdezd meg a mesterséges intelligenciát Anti-ageing szérum – de mit kell tudni magáról a bőröregedésről? A szérumok - és 5+1 lényeges infó egy helyen róluk Tények és tévhitek? – avagy mindent vagy annál kicsit többet a kakaóvajról A legjobbak csatája: shea vaj vs. kakaóvaj - Melyik a jobb választás? Tények és tévhitek? – avagy mindent vagy annál kicsit többet a shea vajról – 2. rész Tények és tévhitek? – avagy mindent vagy annál kicsit többet a shea vajról – 1. rész Lehet-e örülni egy utalványnak? Karácsonyra férfiaknak – ezeket gondold át ajándékozás előtt! A megoldás a kezedben: a DIY kozmetikumok világa A shea vaj titkai Arcápolási rutin minden nap - és amit mindenképpen tudnod kell a témáról Környezetbarát csomagolás – de hol tartunk 2022-ben? Készülj fel az őszre – organikus termékekkel! Válogass legújabb termékeinkből! Kozmetikai termékek és a tárolás Masszázs és organikus masszázsolajok harmóniája Bőrvédelem természetesen – végre itt a nyár! Kakaóvaj és napozás - A természetes és egészséges barna bőrért Mitől leszel tudatos vásárló? Avagy Üdv a fair trade világában! A kókuszolaj varázslatos világa A fekete szappan csodája Újulj meg – és a bőröd is! Arcápolás tavasszal Méregtelenítés – jön a tavasz! De mi lesz a bőrünkkel? Tippek és trükkök a téli bőrszárazság ellen – és a csodaszer
Nyárból az őszbe – bőrápolási tippek évszakváltáskor
29
Aug

Bár ezt most még, ahogy ránézünk a hőmérőre nehezen hisszük – amikor ezeket a sorokat írom, éppen 38 fok van kint – de az év utolsó meleg sugarai nemsokára elhagyják majd a levegőt, és a természet lassan átalakul az őszi színekbe.

4+1 fontos tudnivaló, ha organikus hajápolásról van szó: a fekete sampon
03
Júl

Mi már nagyon vártuk, sőt, kémeink azt súgták, hogy többetekben is ott volt a kérdés: vajon mikor érkezik meg hozzánk is a legújabb termék? A közkedvelt és méltán népszerű fekete szappan ugyanis nemcsak ebben a formájában (mármint szappanként) alkalmas arra, hogy védje a bőr egészségét – hovatovább nemcsak a kéz, az arc és a test ápolására kiváló.

Kakaóvaj – bőrápolás egy szuperhős erejével
14
Jún

Avagy mit kell mindenképpen tudnod az antioxidánsokról

Nem kevés cikket olvashatunk arról, hogy milyen kivételesen jó hatásai vannak az antioxidánsoknak a bőrápolásban. De mi az az információ, amit mindenképpen tudnod kell ezekről az összetevőkről? Mi most összegyűjtöttük neked az öt legfontosabbat.

A bőrünk bánja? Minden egy helyen, amit tudnod kell az UV sugarakról
22
Máj

Ha jön a nyár, az első és leginkább legfontosabb, mindenhol olvasható figyelmeztetés az, hogy nagyon vigyázzunk bőrünk egészségére. Persze napozni jó dolog, sőt, az egyik legjobb, de sajnos az elmúlt évtizedekben ez a kedvelt nyári passzió sokkal inkább valami veszélyes üzem, mint kellemes időtöltés.

Készüljünk fel a nyárra! 3+1 tipp az organikus bőrápoláshoz
09
Máj

Lassan itt a nyár, és ha nyár akkor a napozás is eljön. Nem árt azonban már most felkészülnünk arra, hogy jól gyaníthatóan idén is sokat fogunk hallani a napozás kifejezetten bőrkárosító hatásairól. Az is biztosan szóba kerül majd sok cikkben, hogy mikor ne napozzunk, és borítékolható, hogy többször figyelmeztetnek majd minket arra, hogy mikor ne tartózkodjunk a napon.

Testápolás tudatosan? Hogy csináljam?
25
Ápr

Az, hogy kinek milyen testápoló forma válik be, melyik lesz az a termék, amely valóban jót tesz a bőrének nagyon is egyénfüggő. Vannak azonban olyan szabályok, amelyeket érdemes betartani, így könnyebben megtalálhatjuk azt a bőrápoló terméket, melyet hosszú távon is használhatunk. A cél ugyanis mindenképpen az, hogy jól döntsünk, de ehhez korántsem elég csak egy testápoló termék illatát megszeretni. Persze az is fontos, de nézzünk meg néhány lényeges szempontot!

Amit a testvajakról tudnod kell – de ne kérdezd meg a mesterséges intelligenciát
12
Ápr

Távol álljon tőlünk, hogy negatívan álljunk az AI fejlődéséhez, de az történt velünk, hogy bevontuk a kutatómunkába a ChatGPT-t is, amikor elkezdtük feldolgozni a testvajak témáját. Nos, vagy a magyar nyelvvel akadt mégis gond, vagy valami mással, mindenesetre a testvaj szót valamiért inkább a „testvér” szinonimájaként értelmezte, mintsem akként, ami.

Anti-ageing szérum – de mit kell tudni magáról a bőröregedésről?
14
Márc

Manapság, amikor számtalan arcápoló termék hirdeti azt, hogy megoldásként lehet rá tekinteni a bőr öregedésével kapcsolatban, nem árt azért tudni néhány dolgot. Például azzal kapcsolatban, hogy vajon a bőr öregedésének folyamata mennyiben befolyásolható? Mi az, ami ilyenkor történik? És mi az, amire valóban hatással lehetünk?

A szérumok - és 5+1 lényeges infó egy helyen róluk
02
Márc

A szérumok megjelenése és térhódítása új fejezetet nyitott az arcápolás történetében. Ez persze nagyon jól hangzó mondat, az igazsághoz azonban az is mindenképpen hozzátartozik, hogy új kérdések is merültek fel természetesen. Szeretnénk ugyanis mindig, minden esetben a lehető legjobb terméket megtalálni az arcunk ápolásához, de ez egyre nehezebbé válik. A sokféle, különböző módon használandó termékből nehéz ugyanis választani. Lássuk csak, mit kell tudnunk a szérumokról – első körben!

Tények és tévhitek? – avagy mindent vagy annál kicsit többet a kakaóvajról
27
Febr

A kakaóvaj esetében is gyakran találkozunk - akár még ellentmondásokkal is az interneten. Mi most összegyűjtöttünk nektek pár kérdést ezzel a csodálatos termékkel kapcsolatban – melyekre, ahogy azt már megszokhattátok, választ is adunk.

A legjobbak csatája: shea vaj vs. kakaóvaj - Melyik a jobb választás?
14
Febr

Száraz a bőröd, vagy éppen bőrproblémáid vannak, esetleg éppen csak vízhiányos, de az is előfordulhat, hogy a legjobb terméket keresed mindennapos bőrápolásra.

Sokat hallottál már a shea vajról és a kakaóvajról is. Fel is keresed a weboldalunkat, ahol aztán egyből szembe találkozol azzal, hogy sokféle termék van, de még az „alap” testvajak kínálata is meglehetősen széles.

Ráadásul te úgy tudod, hogy a shea vaj és a kakaóvaj is nagyon jó termék.

Ez utóbbi mondatot meg kell, hogy erősítsük, ahogy azonban rögtön hozzá is tennénk: igen, mindkettő kivételes bőrápoló tulajdonságokkal bír. De mégis érdemes a kettő között különbséget tenni.

A kérdés tehát a következő: mikor használjuk a shea vajat és mikor a kakaóvajat?

Tények és tévhitek? – avagy mindent vagy annál kicsit többet a shea vajról – 2. rész
02
Febr

Mivel lényegesen több kérdést és érdekes témát találtunk a shea vajjal kapcsolatban, hogy azt egy cikkben tegyük közzé, folytatjuk is a témát. A shea vaj felhasználásáról, kivételes tulajdonságairól sok téma kering – lássuk a második nagy csokrot:

Tények és tévhitek? – avagy mindent vagy annál kicsit többet a shea vajról – 1. rész
18
Jan

A shea vajról sok mindent lehet találni az interneten, de a rengeteg információ között könnyű elveszni is. Mi most hoztunk nektek néhány kérdést, ami foglalkoztatja a shea vaj iránt érdeklődőket – de hoztunk válaszokat is.

Lehet-e örülni egy utalványnak?
15
Dec

A karácsonyi ajándékutalvány és ami mögötte van

Az ajándékutalvány jött látott és győzött – különösen igaz ez a karácsonyi időszakra. Vélhetően csaknem mindannyian szembesültünk legalább egyszer már azzal az érzéssel, amikor egyszerűen nem tudunk mit kitalálni egy barátnak, vagy éppen egy közeli rokonunk esetében múlik el minden kreativitásunk. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy micsoda lehetetlen helyzet az, amikor egyszerre két kedves ismerősünknek jut eszébe ugyanaz a könyv (mert éppen sikerlista vezető), vagy a hasonló menő sál (amit soha fel nem vennénk). És ez csak két példa volt, ami rémálmainkban se jöjjön elő.

Lám-lám, el is érkeztünk az ajándékutalványhoz, mint az ajándékok különleges fajtájához.

Karácsonyra férfiaknak – ezeket gondold át ajándékozás előtt!
08
Dec

Azt szokták mondani, hogy egy férfinak ajándékot venni nagyjából néha teljesen a lehetetlen küldetés kategóriába esik. Vagy azért, mert magáért az ajándékozásért nincs oda az illető, vagy mert – férfi révén – sokkal inkább kedveli a praktikumot a meglepetésnél.

A megoldás a kezedben: a DIY kozmetikumok világa
28
Nov

Hogy mi is ez a titokzatos három betű? Ma már vélhetően mindenki ismeri a DIY, azaz a „Do-it-yourself” rövidítést. Nálunk ez a kissé szocreálnak hangzó „Csináld magad!” amire talán le lehetne fordítani. A lényeg tehát ebben az esetben a saját munkával létrehozott termék, amelynek értéke valamiért sokkal magasabb lesz – nyilván ennek oka részben a befektetett munka, részben pedig a személyes kötődés. Na és persze a tudat, hogy valami értékeset hoztunk létre.

 

Ma már menő, sőt némely családokban egyenesen elvárás, hogy az ajándékok kézzel készüljenek, vannak olyan szolgáltatások és termékek, amelyek kifejezetten jól prosperálnak ezen a piacon.

 

Az a trend, amelyik a kézzel készített ajándékokat, apróságokat a magasba repítette természetesen nem kerülhette el a kozmetikumokat sem, legyen az test- vagy arcápolás. Ahogy már volt róla szó, van ugyanis valami rendkívül vonzó a DIY világában. A natúr kozmetikum készítésben pedig több minden is szimpatikus

A shea vaj titkai
18
Nov

Avagy

Néhány kérdés és válasz az egyik kedvenc termékünkről

Ez a csodálatos termék a shea vaj, melyet mi annyira szeretünk kivételes regeneráló és tápláló
hatása miatt, igazán különleges a bőrápolás világában. Tudjuk már róla, hogy kiválóan alkalmas arra,
hogy száraz, pikkelyes, vagy ekcémás bőrt kezeljen, égés utáni regenerációra, bőrkeményedés
megszüntetésére, de akár terhességi csíkok ellen is használható. Teljesen természetes anyag, a
nálunk kapható termékek 100 %-osan azok, nem tartalmaznak semmiféle kemikáliát, vagy olyan
összetevőt, amely mesterséges.

Arcápolási rutin minden nap - és amit mindenképpen tudnod kell a témáról
02
Nov

Az Internet tele van arcápolási rutinnal foglalkozó blogcikkel, és különböző kisebb-nagyobb terjedelemben megírt egyéb tartalmakkal, például Facebook posztokkal természetesen, de találhattok ilyet az Instagramon és a Pinteresten is – többek között. Mi mégis azt tapasztaljuk, hogy dacára a rengeteg információnak és a sokféle lehetőségnek - már ami a boltok polcait és a webáruházak kínálatát jelenti arcápolás témakörben - nagyon sok a kérdés ezzel kapcsolatban. Nagyon nehezen választjuk ki azt a terméket, vagy termékeket, amelyekhez hosszú távon ragaszkodni is tudunk, ha erről a területről van szó.

Miért is van ez így? Talán azért is alakult ki ez a gyakorlat, mert túlságosan nagy a választék, és a nagy választék legalább annyira jelenthet problémát, mint az, hogyha nem tudunk miből választani, lássuk be. De kezdjük az alap kérdéssel.

Környezetbarát csomagolás – de hol tartunk 2022-ben?
19
Okt

A környezetvédelem ügye a legfontosabb, gyakorlatilag világszintű üggyé vált a XXI. századra. Nem kérdés, hogy ebben a témában nincs pardon, és szűkülnek a halogatási lehetőségek: ha úgy tetszik, a huszonnegyedik órába kerültünk, ami a Föld létét illeti. Ennek a nagy lélegzetvételű (és szó szerint az) ügynek egy apróbb részlete – de koránt sem elhanyagolható részlet – a csomagolással kapcsolatos berögződéseinken való változtatás, azaz a környezetbarát csomagolásra való áttérés.

Készülj fel az őszre – organikus termékekkel!
22
Aug

Tudjuk, még tombol az augusztus, de lassan már a vége felé közeledünk. A járványhelyzet alakulása ma még kérdéses, de az biztos, hogy ha újra elkezdődik az iskola, visszatérünk a munkahelyünkre, biztos, hogy megint jobban kell figyelnünk a fertőtlenítésre.

Azt már ti is észrevehettétek, hogy a túl sok fertőtlenítés sajnos nem igazán tesz jót a bőrnek – kiszárítja azt, könnyen ki is sebesedhet. Éppen ezért adunk egy tippet.

Válogass legújabb termékeinkből!
05
Aug

A shea vaj csodálatos hatásáról már sok cikkünk szól. Engedjétek most meg, hogy olyan termékeket ajánljunk nektek, amelyek újdonságként érkeztek hozzánk. Jó részük vegán, fair trade gazdálkodásból származó összetevőkből, 100 %-os tisztaságú összetevőkből.

 

A shea vaj fantasztikus tulajdonságait sokan ismerik már, és többek nagy kedvencévé is vált az elmúlt években ez a kivételes termék. Van azonban egy olyan jellemzője, ami nem annyira volt kedvelt, nevezetesen az, hogy kicsit keményebb állagú, szilárd állapotban nehezebben kenhető ez a termék. A vásárlói visszajelzések és vélemények természetesen ma már nagyon fontosak a termékfejlesztési folyamatban. Az volt tehát a feladat a Akománál, hogy olyan termék szülessen, amely kicsit lágyabb, puhább, könnyebben kezelhető.

 

Örömmel mondhatjuk, hogy teljes sikerrel zárult ez a folyamat. Olyannyira, hogy visszakerült a forgalmazásba az Akoma Shea Million nevű termékcsaládja.

Kozmetikai termékek és a tárolás
27
Júl

Avagy 

Hogyan legyünk egyszerre környezettudatosak és praktikusak is?

Segítség! – Forróság!
Nyár van, és itt a kánikula is. Ebben a melegben gyakran érezzük úgy, hogy elfolyunk, sokkal több
folyadékra van szükségünk, fokozottan kell figyelni a bőrvédelemre is. Ez mind szép és jó, de mi van
akkor, ha nemcsak mi, de a kozmetikai termékeink is érzékenyek a hőmérsékletre? Merthogy a
legtöbb esetben bizony azok, mi pedig szeretnénk megőrizni a minőségüket, hiába van a lakásban is
néha sokkal melegebb, mint az optimális. Így válik a kozmetikai termékek tárolása nyáron talán még
fontosabb témává.Masszázs és organikus masszázsolajok harmóniája
17
Jún

Avagy

Hogyan lehet a lehető legtermészetesebb és leghatékonyabb ez a stresszoldó módszer?

 

Nem akarjuk lelőni a poént már az elején, de sokáig úgysem fogjuk tudni tartani magunkat. Nem, hiszen a masszázs amúgy kedves témánk, és a termékeink, amelyeket kínálunk magukban hordozzák a választ a kérdésre, amit a címben feltettünk.

Muszáj lesz egy kicsit messzebbről kezdenünk, ha erről a témáról van szó.

Bőrvédelem természetesen – végre itt a nyár!
25
Máj

Nyár, meleg, strand, vízpart, napfürdő – olyan fogalmak, amelyekre már gondolni is jólesik. Ilyenkor érezzük igazán a legközelebb magunkhoz talán a természetet is, sőt, minden pillanatot igyekszünk megragadni, hogy kint lehessünk.

Ez egyfelől dicséretes törekvés, hiszen a napsugár áldott hatása vitathatatlan. Feltölt, jókedvre derít, vitamintermelést indít el bennünk. De nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a napozás előnyei mellett más körülményre is figyelnünk kell. Be kell tartanunk a napozás szabályait is.

De mitől függ az, hogyan hat ránk a napozás? Attól mindenképpen, hogy milyen a bőrünk típusa.

Kakaóvaj és napozás - A természetes és egészséges barna bőrért
16
Máj

Itt a nyár. Igaz, a tavasz már megint mintha kimaradt volna, de a hűvös, sőt fagyos hónapok után (főleg az éjszakákra gondolunk) örülünk a simogató napsütésnek.

És ha már napsütés, akkor ismét előtérbe kerül a fényvédelem kérdése.

Miért fontos a fényvédelem? És miért jövünk a kakaóvajjal, ha fényvédelemről van szó? Az alábbiakból mindenre fény derül.

Mitől leszel tudatos vásárló? Avagy Üdv a fair trade világában!
22
Ápr

2022-t írunk. Sok minden történt velünk az elmúlt pár évben is, gondoljunk csak a Covid járványra például. Szinte felfoghatatlan gyorsasággal száguldanak felénk a dolgok, minden nap új és új kihívásnak kell megfelelnünk, de egy valami egyre sürgetőbb, egyre pirosabb felkiáltójel mindennapunk égboltján: ez pedig nem más, mint Földünk jövőjének kérdése.

Amikor ezt írjuk, április 21-e van. Holnap pedig április 22 lesz. A Föld napja.

Nem titok már senki számára, hogy komoly veszélyben van a Föld, az ökoszisztéma jövője rajtunk múlik. Ezt a folyamatot a fair trade képes hatékonyan támogatni. De mi is az a fair trade?

A kókuszolaj varázslatos világa
19
Ápr

Kevés olyan alapanyag van a világon, mely egyaránt megállja a helyét a fürdőszobánkban és a konyhánkban is, talán éppen ezért kedvencünk a kókuszolaj. Kivételesen egészséges, ha megesszük, de a kozmetikai kókuszolajnak is rengeteg felhasználási területe van. Mielőtt kicsit jobban bemutatnánk, beszéljünk egy kicsit a kókuszpálmáról!

A fekete szappan csodája
01
Ápr

Szappan, amelyik fekete? Igen, ez valóban létezik, és legalább annyira különleges tulajdonságokkal bír, mint azt a nevéből már előre sejthetjük. Persze, nem biztos, hogy pont fekete – de ne szaladjunk ennyire előre.

Újulj meg – és a bőröd is! Arcápolás tavasszal
17
Márc

Bár még eléggé hidegek az éjszakák, a hőmérő higanyszála bizony mínuszba csúszik még március közepén is, a tavasz már néha felénk kacsint. A nappali felmelegedés erősödése, a simogató napsütés azt az ígéretet súgja nekünk, hogy nem is olyan sokára már itt a jó idő. Lekerülhet végre a téli kabát és a csizma – de vajon arcbőrünk ápolásának rutinja hogyan változik meg ezzel, miről szól a tavaszi bőrápolás?

Méregtelenítés – jön a tavasz! De mi lesz a bőrünkkel?
04
Márc

Ha várjuk a tavaszt, a megújulás igénye elemi erővel tör ránk. Nem csak szervezetünk belső rendszere igényli ilyenkor a tél vége felé azonban, hogy kissé könnyebben működhessen, megszabadulhasson a felesleges anyagoktól, de a bőrünk is várva várja a megújulást és a tavaszt.

Tippek és trükkök a téli bőrszárazság ellen – és a csodaszer
15
Febr

Ha van valami, ami a tél kifejezetten kellemetlen velejárója, az mindenképpen a folyamatosan, és az
idő múlásával egyre gyorsabban kiszáradó bőr. A klímaváltozás nem tett túl jót ennek a folyamatnak,
hiszen napi szinten megtapasztaljuk sajnos azt, hogy egyre szelesebb és viharosabb az időjárás. Így
persze egyre nehezebben tudjuk fenntartani bőrünk hidratáltságát és egyre többet küzdünk a bőr
erős kiszáradása ellen.