Murumuru vaj
Kipróbálnád a murumuru vajat? Webshopunkban itt találod!
A szúrós levelű murumuru-pálma őshazája Dél-Amerika, de előfordul több trópusi országban is. Hosszú, földig hajló levelei vannak, jellegtelen virágaiból és magas zsírtartalmú, hosszúkás termés érik. Az Amazonas völgyében vadon él, gyümölcsét a helyiek folyamatosan gyűjtik és elsősorban a konyhában használják fel.
Miért leszel murumuru rajongó?
Mert ez a vaj magában őrzi a shea vaj bőrápoló tulajdonságát ,a kókuszolaj olvadékonyságával megfűszerezve egy nagy adag hihetetlen hidratáló képességgel. A természetes vajak és olajok közül ez szívódik fel leggyorsabban.
Mire használhatod a murumuru vajat?
- arcápolásra
- szemkörnyékápolásra
- fürdőolajként
- általános bőrápolásra, hidratálásra
- napozás után
- borotválkozás után
- hajápolásra
A narancsszínű gyümölcs magjából sajtolt törtfehér murumuru vajat helyiek készítik hidegsajtolással. Gondos munkájuk eredményeképpen egy igazán egzotikus vajat hozhattunk el most Neked. A hasonló vajakhoz és olajokhoz képest különlegesen gyorsan szívódik fel, ezért többek között arcápoláshoz is javasoljuk. Egyaránt használható bőr-, és hajápoláshoz, minden olyan esetben, ahol gyors hidratálásra van szükség. Ha napozás után használod, tapasztalhatod, hogy hihetetlen gyorsan segíti a bőr regenerációját. Természetesen - ahogy tőlünk megszokhattad - mindezt mesterséges adalékanyagok, tartósítószerek és parfümök nélkül!
Szeretnéd megvásárolni a murumuru vajat? Itt megteheted:
Összetétel, adatlap
Az általunk forgalmazott murumuru vaj legfontosabb összetevője az olajsav és a laurinsav.
Adatlap | |
Megnevezés | murumuru vaj |
INCI név* | Astrocaryum murumuru butter |
CAS-szám EU* | 356065-49-1 |
EINECS-szám* | 310-127-6 |
Származás | Ghána, Brazília |
Előállítás | hidegsajtolás |
Certifikáció | EEC, NOP* |
Fizikai jellemzők | |
olvadáspont |
32-36ºC
|
gyulladáspont | 230 ºC |
szín | törtfehétfehér, világos borostyánszínű |
állag | vajszerű |
illat | enyhe földes-fás illat |
fajsúly | 0,89 g/cm3 |
elszappanosítási érték | 241-350 mgKOH/g |
Összetétel | |
Fő összetevők | laurinsav, olajsav |
Zsírsav arány | ||||
Megnevezés | IUPAC név* | CAS-szám* | Kémiai képlet | Arány |
kaprilsav | octanoic acid | 124-07-2 | C8H16O2 | 1,85 % |
kaprinsav | decanoic acid | 334-48-5 | C10H20O2 | 1,85 % |
laurinsav | dodecanoic acid | 143-07-7 | C12H24O2 | 47,46 % |
misztirinsav | tetradecanoic acid | 544-63-8 | C14H28O2 | 26 % |
palmitinsav | hexadecanoic acid | 57-10-3 | C16H32O2 | 6,28 % |
sztearinsav | Octadecanoic acid | 57-11-4 | C18H36O2 | 2,63 % |
olajsav | (9Z)-Octadec-9-enoic acid | 112-80-1 | C18H34O2 | 12,56 % |
linolsav | cis, cis-9,12-octadecadienoic acid | 60-33-3 | C18H32O2 | 2,87 % |
*INCI-név - International Nomenclature Cosmetic Ingredient, azaz Kozmetikai Alapanyagok Nemzetközi Elnevezése
*CAS-szám - A vegyi anyagok (kémiai elemek, vegyületek) azonosítására használt Chemical Abstracts Service regisztrációs szám.
*EINECS-szám - European Inventory of Existing Commercial Chemical Substances, azaz: Kereskedelmi Vegyi Anyagok Európai Jegyzéke
*IUPAC-név - Az International Union of Pure and Applied Chemistry (Tiszta és Alkalmazott Kémia Nemzetközi Uniója) által kialakított egységes, nemzetközi nevezéktanban meghatározott név
*NOP - Soil Association certificate for USDA National Organics Program
*EEC - Soil Association certificate for Organic standards