Murumuru vaj

A szúrós levelű murumuru-pálma őshazája Dél-Amerika, de előfordul több trópusi országban is. Hosszú, földig hajló levelei vannak, jellegtelen virágaiból és magas zsírtartalmú, hosszúkás termés érik. Az Amazonas völgyében vadon él, gyümölcsét a helyiek folyamatosan gyűjtik és elsősorban a konyhában használják fel.

 

Miért leszel murumuru rajongó?

Mert ez a vaj magában őrzi a shea vaj bőrápoló tulajdonságát ,a kókuszolaj olvadékonyságával megfűszerezve egy nagy adag hihetetlen hidratáló képességgel. A természetes vajak és olajok közül ez szívódik fel leggyorsabban. 

Mire használhatod a murumuru vajat?

  • arcápolásra
  • szemkörnyékápolásra
  • fürdőolajként
  • általános bőrápolásra, hidratálásra
  • napozás után
  • borotválkozás után
  • hajápolásra

 

Murumuru pálma eredeti élőhelyén

 

A narancsszínű gyümölcs magjából sajtolt törtfehér murumuru vajat helyiek készítik hidegsajtolással. Gondos munkájuk eredményeképpen egy igazán egzotikus vajat hozhattunk el most Neked.  A hasonló vajakhoz és olajokhoz képest különlegesen gyorsan szívódik fel, ezért többek között arcápoláshoz is javasoljuk. Egyaránt használható bőr-, és hajápoláshoz, minden olyan esetben, ahol gyors hidratálásra van szükség. Ha napozás után használod, tapasztalhatod, hogy hihetetlen gyorsan segíti a bőr regenerációját. Természetesen - ahogy tőlünk megszokhattad - mindezt mesterséges adalékanyagok, tartósítószerek és parfümök nélkül!

 

A murumuru pálma termése

Összetétel, adatlap

 

Az általunk forgalmazott murumuru vaj legfontosabb összetevője az olajsav és a laurinsav.

Adatlap
Megnevezés murumuru vaj
INCI név* Astrocaryum murumuru butter
CAS-szám EU* 356065-49-1
EINECS-szám* 310-127-6
Származás Ghána, Brazília
Előállítás hidegsajtolás
Certifikáció EEC, NOP*
Fizikai jellemzők
olvadáspont
32-36ºC
gyulladáspont 230 ºC
szín törtfehétfehér, világos borostyánszínű
állag vajszerű
illat enyhe földes-fás illat
fajsúly 0,89 g/cm3
elszappanosítási érték 241-350 mgKOH/g
Összetétel  
Fő összetevők laurinsav, olajsav

 

Zsírsav arány  
Megnevezés IUPAC név* CAS-szám* Kémiai képlet Arány
kaprilsav octanoic acid 124-07-2 C8H16O2 1,85 %
kaprinsav decanoic acid 334-48-5 C10H20O2 1,85 %
laurinsav dodecanoic acid 143-07-7 C12H24O2 47,46 %
misztirinsav tetradecanoic acid 544-63-8 C14H28O2 26 %
palmitinsav hexadecanoic acid 57-10-3 C16H32O2 6,28 %
sztearinsav Octadecanoic acid 57-11-4 C18H36O2 2,63 %
olajsav (9Z)-Octadec-9-enoic acid 112-80-1 C18H34O2 12,56 %
linolsav cis, cis-9,12-octadecadienoic acid 60-33-3 C18H32O2 2,87 %

 

*INCI-név - International Nomenclature Cosmetic Ingredient, azaz Kozmetikai Alapanyagok Nemzetközi Elnevezése

*CAS-szám - A vegyi anyagok (kémiai elemek, vegyületek) azonosítására használt Chemical Abstracts Service regisztrációs szám.

*EINECS-szám - European Inventory of Existing Commercial Chemical Substances, azaz: Kereskedelmi Vegyi Anyagok Európai Jegyzéke

*IUPAC-név - Az International Union of Pure and Applied Chemistry (Tiszta és Alkalmazott Kémia Nemzetközi Uniója) által kialakított egységes, nemzetközi nevezéktanban meghatározott név

*NOP - Soil Association certificate for USDA National Organics Program

*EEC - Soil Association certificate for Organic standards