Blog

Karácsonyra férfiaknak – ezeket gondold át ajándékozás előtt!

sheavaj.hu
sheavaj.hu
2022.12.08 09:15
Karácsonyra férfiaknak – ezeket gondold át ajándékozás előtt!

Azt szokták mondani, hogy egy férfinak ajándékot venni nagyjából néha teljesen a lehetetlen küldetés kategóriába esik. Vagy azért, mert magáért az ajándékozásért nincs oda az illető, vagy mert – férfi révén – sokkal inkább kedveli a praktikumot a meglepetésnél.

És már el is jutottunk ahhoz a bizonyos ponthoz, miszerint a nők és a férfiak ugye máshonnan érkeztek. A Vénuszt és a Marsot szokták emlegetni, de az kétségtelen, hogy a világhoz való viszonyulásunk meglehetősen eltérő. Ez sem véletlen, és várhatóan jól is van így, ettől is működnek a dolgok.

Ettől függetlenül azonban karácsonykor nagyon szeretnénk a párunkat, vagy éppen édesapánkat, esetleg férfikollégánkat vagy éppen fiútestvérünket valami különlegessel meglepni. Mielőtt rátérnénk arra, hogy mi mit javaslunk lássuk csak, mi az, amit, ha lehet kerüljünk – vagy legalább is gondoljunk át:

1. Az a bizonyos üveg ital. Nem azt mondjuk, hogy sosem lehet jó ajándék, de érdemes talán annak vásárolni ilyet karácsonykor, aki valóban távolabb áll tőlünk, de illemből mégis megajándékozzuk. Ilyen lehet a főnökünk, vagy akár egy kollégánk. Az alap azonban itt is az, hogy illik tudnunk arról, hogy mit szeret az illető – a közepes minőségű száraz vörösbor például egy megrögzött konyakszerelmesnek inkább sértés, mint ajándék.

2. After shave és borotva. Az még simán megvan nekem a gyerekkoromból is, hogy ezt sokszor ajándékozták a családomban – különösen akkor, amikor ezek a termékek mondjuk nem mindig voltak elérhetők, vagy nem jó minőségben, esetleg tényleg csak karácsonykor lehetett hozzájutni bizonyos márkákhoz. Mára azonban inkább talán csak a nagypapa emlékszik ezekre a daliás időkre (már ahol olyan szerencsések, hogy még él a nagypapa). Alapvetően már nem nagyon ajándékozunk ilyeneket férfiaknak – pláne karácsonykor. Kozmetikumot persze lehet, de ne lőjük le a poént… ????

3. A könyv, ami mindig csodálatos ajándék lehet karácsonykor is alapvetően az. Egy dolog csorbíthatja ezt, mégpedig a napjainkban olyan divatossá vált könyves sikerlisták. Ezek ugyanis hajlamosak velünk elfeledtetni azt, hogy fontos, hogy utánanézzünk annak, hogy akinek vesszük a könyvet, milyen érdeklődésű, milyen hobbija is van. Oké, egy csillagászati összegbe kerülő albummal nem lőhetünk mellé de egyáltalán nem biztos, hogy nincs már meg az illetőnek. A könyvnél is igazzá válik az, hogy legyen személyesebb, legyen olyan témájú, amely valóban érdekli az illetőt. Akár a kedvenc szerzőjétől is beszerezhetünk valamit (annak veszélye mellett, hogy már megvan neki). De megvásárolni a legmenőbb önfejlesztéssel foglalkozó könyvet, csak azért, mert második valamilyen listán – az biztos öngól lesz, ha az illető egy cseppet sem foglalkozik önfejlesztéssel.

4. Meleg zokni, meleg sál, meleg sapka – és úgy egyáltalán. A ruha, mint ajándék férfiaknak. Erről hosszas értekezéseket lehetne írni, de tény, ami tény: alapvetően nem annyira tekintik ajándéknak a ruhaneműt a férfiak, mint azt mi szeretnénk. A ruha ugyanis számukra praktikus tulajdonságai miatt fontos, például, hogy ne legyünk meztelenek, és ne fázzunk meg. Éppen ezért nem érdemes ezt a témát karácsonykor sem túlgondolni, pláne, hogy ruhaneműt inkább a családtagjainknak vennénk. Nekik úgyis megvesszük más alkalommal. Persze lehet olyan szerencsénk, hogy a párunk szenvedélyes stylist attitűddel rendelkezik, és kedvenc időtöltése a színek kombinálása, de ez azért keveseknek adatik meg. Ha így van, akkor hajrá, de ha a ruhák hidegen hagyják családunk férfitagjait, akkor csak óvatosan bánjunk ezzel a témával.

5. A meglepetés ajándék. Nem kevéssé megosztó, mint amennyire izgalmas ajándékfajta. Tényleg klassz tud lenni néha, de kétségtelen, hogy emellett is vannak pro és kontra érvek. Apró ajándéknak (kolléga, barát, főnök) túl költséges lehet, inkább családtagnak szánhatunk valamit, ami érdekes és hasznos. Itt is fontos, hogy a hobbiját, érdeklődési körét tudjuk az illetőnek, különben hiába vesszük meg a bungee jumping utalványt – ha mondjuk fiútestvérünk újabban tériszonnyal küzd. Persze ez erős példa volt, csak érzékeltetni szerettük volna, hogy a szolgáltatók valóban rengeteg jó, és legalább ennyi kissé meredek ötlete nem biztos, hogy éppen karácsonykor fog a legnagyobbat szólni.

+ 1.

A nagy kedvencünk a vicces ajándék, amivel aztán kivételesen klasszul lehet mellé lőni. Mert ugye mi sem egyszerűbb: ajándékozzunk a kollégáknak, barátunknak, vagy éppen bátyánknak valamit, amiről azt olvastuk a neten, hogy a legviccesebb ajándékok közül való. Nos, könnyen előfordulhat azonban, hogy kiderül, nem egyforma a humorérzékünk, vagy rosszabb esetben egyenesen megsértődik az illető. Sok esetben ezek az ajándékok ugyanis talán inkább vulgárisak, mint viccesek – egy legénybúcsún tökéletesek, de a karácsony az más.

Mikor vagyunk szerencsések, ha férfiaknak ajándékozunk?

Férfipártiak vagyunk, tehát erre alapból az a válaszunk, hogy mindig. Még akkor is ezt állítjuk, ha fent felsoroltunk néhány erősen karikírozott ajándékozási szituációt. Nem lenne azonban illendő, ha nem adnánk alternatívát, mindjárt kettőt is. Olyan férfiaknak szánjuk, akiknek fontos, hogy jólápoltak legyenek, hogy bőrük egészségét a lehető legjobb termékekkel óvják meg. Olyanoknak, akik környezettudatosan gondolkodnak, olyan termékeket preferálnak, melyek organikus gazdálkodásból származnak. Napjainkban ez a trend egyre inkább felerősödik, érdemes tehát erre felkészülnünk – férfiak ajándékozásánál is.

Először is, összeállítottunk egy csodálatos csomagot, melyben minden terméket kifejezetten férfiaknak válogattunk össze. Másodszor pedig ajándékutalványt ajánlunk, és így a megajándékozott kolléga, barát, testvér, vagy édesapa saját ízlése szerint vásárolhat prémium termékeinkből.

Te már beszerezted az össze karácsonyi ajándékot? Ha még nem, itt találsz tippeket:

https://sheavaj.hu/Karacsony