Blog

Anti-ageing szérum – de mit kell tudni magáról a bőröregedésről?

sheavaj.hu
sheavaj.hu
2023.03.14 10:44
Anti-ageing szérum – de mit kell tudni magáról a bőröregedésről?

Manapság, amikor számtalan arcápoló termék hirdeti azt, hogy megoldásként lehet rá tekinteni a bőr öregedésével kapcsolatban, nem árt azért tudni néhány dolgot. Például azzal kapcsolatban, hogy vajon a bőr öregedésének folyamata mennyiben befolyásolható? Mi az, ami ilyenkor történik? És mi az, amire valóban hatással lehetünk?

1.      Miért öregszik a bőr?

A válasz nagyon egyszerűnek tűnik erre a kérdésre: azért öregszik a bőr, mert mi is öregszünk. A bőr öregedése, csakúgy, mint egyéb szerveinké teljesen természetes folyamat. Mondhatjuk, hogy az idő előrehaladtával ez elkerülhetetlen. De mi is az, ami valóban nem befolyásolható? Egész egyszerűen az a tény, hogy bőrünk, ahogy telik az idő egyre inkább elveszti rugalmasságát, tónusát. Ez a folyamat nem befolyásolható, DE és itt jön a DE: életmódunkkal nagymértékben hatással lehetünk arra, hogy mennyire lesz ez a folyamat gyors és mennyire lassú. Ahogy az is számít, mit használunk a bőrünkre.

2.      Milyen tünetei vannak a bőr öregedésének?

Több olyan tünet is van, amelyek jelzik a bőr öregedését, ezek a következők: napfoltok, szárazság, finom ráncok, szarkalábak, fénytelenség, fáradt szemek és a bőr megereszkedése. A napfoltok jelzik azt, hogy mennyire szerettünk a napon lenni: ez sajnos szomorú, de tény. Minél jobban kedveltük a napfürdőt, annál jobban meglátszik ez majd bőrünkön. Persze fontos, hogy esetleg védtük-e a bőrt napozás közben. A finom ráncok és a szárazság egyértelműen jelzi azt, hogy a bőr vékonyodik, és veszít a nedvességtartalmából. Ezt a folyamatot sajnos gyorsíthatják a környezeti ártalmak, az irritáló anyagok, de a szennyezés is. A fénytelen bőr azt mutatja meg nekünk, hogy lassulnak a folyamatok a szervezetünkben. A fakó arcszín az elhalt hámsejtek miatt alakul ki. A bőr megereszkedése pedig nem más miatt van, mint a kollagén és elasztin termelés lassulása miatt. Az a tény pedig, hogy a szemünk körül a legvékonyabb a bőr egyértelműen azt okozza, hogy itt, a szem környékén indulnak meg először ezek az öregedési folyamatok.

3.      De mire jól az anti-ageing termékek?

Alapvetően ezt nem nehéz definiálni: az a feladatuk, hogy lelassítsák ezeket a folyamatokat, és az okozott tüneteket enyhítsék, valamint hogy segítsék a bőrt, hogy egészségesebb és tónusosabb legyen. Magát a folyamatot természetesen nem tudják megállítani, arra azonban képesek, hogy helyreállítsanak, regeneráljanak és lassítsák az öregedés folyamatát. Képesek lehetnek ezen kívül hidratálásra, sejtvédelem helyreállítására, hámlasztásra, de fényvédelemre is.

4.      Mikor kezdjük el az anti-ageing termékek használatát?

Az, hogy érett bőrön ez már nem elkerülhető, természetes. Különösen azonban, ha már fiatalkorban valaki sokat napozik, esetleg alkoholt fogyaszt vagy éppen dohányzik, netán keveset alszik, érdemes már a húszas évei közepén alkalomszerűen használni egy-egy anti-ageing bőrkúrát. Ez persze elég korainak tűnhet, de ne feledjük: a bőrünk az az indikátor, amely mindent megmutat a külvilág felé. Ha nem alszunk, ha nem élünk egészségesen – mindent. Nem árt tehát időben elkezdeni gondoskodni róla.

+1 Milyen anti-ageing terméket válasszak?

Nem könnyű kérdés, de mi azt tanácsoljuk, hogy olyan termék mellett döntsél, amely több fronton tudja segíteni bőröd szépségének megőrzését. Ezért lehet jó ötlet például egy olyan szérum, amely egyszerre táplálja vitaminokkal a bőrt, halványítja a ráncokat és szarkalábakat – miközben zsírsavakban gazdag tartalma miatt regenerál is. Ilyen terméket itt találsz.

Extra tipp: Próbáld ki az organikus, 100% tisztaságú termékeinket – bőröd hálás lesz érte!

https://sheavaj.hu/Arcapolas1