Blog

Tények és tévhitek? – avagy mindent vagy annál kicsit többet a shea vajról – 1. rész

sheavaj.hu
sheavaj.hu
2023.01.18 12:04
Tények és tévhitek? – avagy mindent vagy annál kicsit többet a shea vajról – 1. rész

A shea vajról sok mindent lehet találni az interneten, de a rengeteg információ között könnyű elveszni is. Mi most hoztunk nektek néhány kérdést, ami foglalkoztatja a shea vaj iránt érdeklődőket – de hoztunk válaszokat is.

1.      Mire is használható a shea vaj?

Alapvetően évszázadok óta kozmetikai alapanyagként teljesít igen kiválóan. Magas vitamintartalma ugyanis garancia arra, hogy csodálatos kondicionáló legyen, nyugtatja és kisimítja a bőrt. Nemcsak önmagában használható, de alapanyagként számtalan kozmetikai termék összetevőjeként is felhasználják.

2.      Lehet-e mindennap használni a shea vajat?

Az, hogy egy alapanyag jót tesz a bőrnek önmagában kevés – fontos az is, hogy milyen gyakorisággal használhatjuk azt. A jó hír az, hogy a shea vaj minden nap használható a bőrünkre, nincsen ennek semmilyen ellenjavallata. Természetesen fontos, hogy tiszta bőrre vigyük fel.

3.      Mennyi idő kell ahhoz, hogy a shea vaj hatásai jól láthatóvá váljanak?

Azt szokták mondani, hogy jó munkához idő kell – nincs ez másként a shea vaj esetében sem. Kivételes, jótékony hatásai eléréséhez ugyanis némi idő azért szükséges. Természetesen nem minden hatáshoz ugyanannyi idő. Ha például azt szeretnénk, hogy bőrünk bársonyosabb legyen, akkor érdemes a shea vajat legalább három hónapon keresztül, napi rendszerességgel használni. Akár testre, akár arcra használjuk, legalább fél évnek kell eltelnie ahhoz, hogy például a bőr hegesedése halványuljon – merthogy erre is képes. Elég kitartónak kell azonban lennünk, ez jól látható – nem kérdés azonban, hogy megéri. A shea vaj jótékony hatása mindenképpen olyan eredmény, melyet érdemes kivárnunk. Akkor, ha kitartóan, hosszú ideig használjuk a shea vajat, sokkal tartósabb eredményt érhetünk el: érdes bőrünk selymessé válik, az egyenetlenségek eltűnnek, a hegek, a zavaró bőrfoltok halványulni kezdenek. Természetesen egyes bőrtípusok különbözőképpen reagálnak a shea vajas kezelésre. A lényeg mindenképpen az, hogy folyamatosan használjuk, bőrünk meghálálja!

4.      Képes-e a shea vajas ápolás jótékonyan hatni a különböző bőrbetegségekre?

Ha bőrünkről van szó, nemcsak az nagyon fontos, hogy szép legyen, vagy éppen selymes tapintású. Különösen lényeges lehet, hogy ne száradjon csúnyán, ne viszkessen, ne pirosodjon ki. Nemcsak a hideg, vagy éppen szeles időjárás az, ami ezt okozhatja, de bőrbetegség is. A shea vaj rendkívül hatásos pikkelysömör és ekcéma ellen is. És mennyivel jobb érzés, hogy természetes, semmilyen hozzáadott kemikáliát nem tartalmazó terméket használsz ilyenkor – ezt mindenképpen érdemes kipróbálnod! Kezdetben akár naponta többször is használhatod, ne aggódj, nem lehet túladagolni, mellékhatásai pedig nincsenek. A tünetek enyhülésével, a betegség múlásával pedig áttérhetsz a napi egy kezelésre.

+1 Van-e a shea vajnak anti ageing hatása?

Amint arról már volt szó, a shea vaj tartós alkalmazása esetén kisimítja és ragyogóvá teszi a bőrt. Mivel természetesen arcra is kiválóan használható, felmerülhet a kérdés, hogy hatékony lehet-e ráncok ellen, felvehető-e a harc az öregedéssel, ha shea vajat használunk. Mindenképpen fontos tudnivaló az, hogy a shea vaj, ahogy már említettük, önmagában is csodálatos hatással bír az arcbőrre, és jó, ha tudjuk, hogy sokféle termék tartalmazza is ezt a hozzávalót. Mi mindenképpen azt javasoljuk, hogy lehetőség szerint organikus, vegán terméket használjunk. Ha pedig igazán jót akarunk magunknak, akkor nem adjuk alább az eredeti afrikai shea vajnál. A kivételes bőrsimító és hidratáló hatás révén, tartós használat esetén arcbőrünk ragyogóvá, hidratálttá és selymessé válik.

Te még mindig nem próbáltad az igazi, eredeti, afrikai shea vajat? Itt a remek alkalom, hogy meggyőződj azokról a csodálatos tulajdonságokról, amelyekről ez a cikk szólt!

Nemsokára jövünk még egy résszel, addig is nézz körül nálunk!

https://sheavaj.hu/