Blog

Arcápolási rutin minden nap - és amit mindenképpen tudnod kell a témáról

sheavaj.hu
sheavaj.hu
2022.11.02 11:15
Arcápolási rutin minden nap - és amit mindenképpen tudnod kell a témáról

Az Internet tele van arcápolási rutinnal foglalkozó blogcikkel, és különböző kisebb-nagyobb terjedelemben megírt egyéb tartalmakkal, például Facebook posztokkal természetesen, de találhattok ilyet az Instagramon és a Pinteresten is – többek között. Mi mégis azt tapasztaljuk, hogy dacára a rengeteg információnak és a sokféle lehetőségnek - már ami a boltok polcait és a webáruházak kínálatát jelenti arcápolás témakörben - nagyon sok a kérdés ezzel kapcsolatban. Nagyon nehezen választjuk ki azt a terméket, vagy termékeket, amelyekhez hosszú távon ragaszkodni is tudunk, ha erről a területről van szó.

Miért is van ez így? Talán azért is alakult ki ez a gyakorlat, mert túlságosan nagy a választék, és a nagy választék legalább annyira jelenthet problémát, mint az, hogyha nem tudunk miből választani, lássuk be. De kezdjük az alap kérdéssel.

Miért is fontos, hogy kialakítsuk a napi arcápolási rutint?

Azt gyakorlatilag mindenki tudja, de nem árt újra hangsúlyozni, hogy különösen arcbőrünk mennyire ki van téve a környezeti ártalmaknak, valamint a túl erős napsugárzás okozta veszélynek. Ehhez még az is hozzá adódik, hogy hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy arcbőrünket folyamatosan ápolni kell annak érdekében, hogy egészséges és - nem utolsó sorban - vonzó maradjon. Ehhez éppen úgy hozzátartozik a reggeli arcápolási rutin, mint az, hogy esténként is gondoskodnunk kell bőrünk tisztaságáról és megfelelő táplálásáról.

Az arcápolási rutin kialakításának alapvető szabályai

Először is határozzuk meg azokat a lépéseket, amelyeket egy jó arcápolási rutinnak tartalmaznia kell!

  • először is le kell tisztítani az arcbőrt (este a sminket előtte el kell távolítani)
  • másodszor hidratálni kell és következhet ezután az
  • egyéb kezelés (például a fényvédelem reggelente)

A reggeli és az esti arcápolási rutin abban is eltér egymástól, hogy este mindenképpen gondoskodnunk kell a rendkívül alapos tisztításról, hiszen a környezeti szennyeződéseken túl a sminktermékeket is le kell mosnunk az arcunkról annak érdekében, hogy bőrünk lélegezni tudjon az éjszaka során, és így egészséges maradjon. Amit még mindenképpen megemlítenénk az a fényvédelem, amely gyakorlatilag a záróakkordja a helyes arcápolási rutinnak - természetesen ebben az esetben a reggeli arcápolási rutinról van szó. Persze mondanunk sem kell: életkornak megfelelően alakulhatnak ki eltérések, illetve olyan plusz dolgok is jöhetnek, amik mondjuk idősebb korban válnak a rutinunk részévé.

Vegyük csak ezt sorra pontosan

1. Arctisztítás

Az tisztítás során eltávolítjuk arcunkról a felesleges zsírt, a szennyeződéseket (este először a sminket). Nagyon fontos, hogy arctípusunknak megfelelő terméket válasszunk. Javasolható az is, hogy ha beválik egy arctisztító termék akkor használjuk azt folyamatosan. A mi termékeink közül ajánljuk a fekete szappant, ami egy különlegesen magas minőségű, 100 százalékos tisztaságú, bio és fair trade gazdaságból származó termék. (Itt zárójelben azért megjegyeznénk, hogy termékeink, tehát még a testvajak önállóan is használhatók arcbőrre akár, mert prémium minőségű tökéletesen tiszta termékek de ez nyilván egyéni ízlés kérdése.) A fekete szappanon kívül, amely hab formájában is elérhető - sőt akár menta illattal is rendelkezésre áll a frissesség kedvéért - vannak természetesen szappanjaink shea vajjal. Így már a tisztítás során megtapasztalhatjuk a shea vaj különleges gondoskodását. A mosható arctisztító kendőt még mindenképpen ajánljuk ehhez a fázishoz, hogyha már környezettudatosságról van szó. Különben sem árt hogyha az arcunk tisztításához egy külön textil terméket használunk, és nem a család éppen aktuálisan használandó kéztörlő törölközőjébe töröljük azt. Ez ugyanis nem túl higiénikus, és nem is tesz jót feltétlenül az arcbőrnek.

2. Hidratálás és kezelés

Ez a folyamat az, amikor a megtisztított arcbőrt különböző jótékony hatású olajokkal, illetve krémekkel kényeztetjük, tápláljuk. Természetesen nem mindegy, hogy milyen típusú ez a bőr. Így például nálunk megtalálható a kivételesen magas minőségű arcszérum érett, de zsíros és száraz bőrre is. Az érett bőrre elsősorban az adott szérum ránctalanító hatása a fontos, mégpedig a csipkebogyó és édesmandula olajnak köszönhetően. Száraz bőrre való szérumunk különösen erősen hidratál az argán- és sárgabarackmag olaj tartalma miatt, míg a zsíros bőrre való szérumban a kendermagolaj és az édes mandula olaj bőrkiegyenlítő hatása egyesül egy kivételes minőségű termékben.

3. Fényvédelem

Ha a fényvédelemről van szó akkor a kakaóvaj az a termékünk, amit maximálisan ajánlani tudunk. Egyetlen hátránya, hogy szobahőmérsékleten kemény, ezért muszáj valamiféle olajjal keverni ahhoz, hogy az állaga megfelelő legyen (ez például lehet a jojoba olaj). De rendkívül jó visszajelzéseink vannak arról is, hogy valaki a shea vajat vagy azt magas koncentrációban tartalmazó terméket használ az arc bőrére kiváló eredménnyel. A shea vaj használatával rugalmassá, élettel telivé és egyenletesen ragyogóvá válik az arcbőr, valamint csodálatosan bársonyos lesz - érdemes kipróbálni!

Az ajkak ápolása

Ha arcápolásról van szó ne feledkezzünk el ajkainkról sem! Az a legjobb megoldás, ha természetes anyagokkal, természetes hozzávalókból készült termékekkel kényeztetjük ajkunkat. Jó szívvel ajánljuk a sheavajjal és sárgabarackmag olajjal készült ajakápoló termékeket!  Sőt, ha különleges ajándékot szánunk valakinek, akár meg is csinálhatja a saját ajakápolóját.

 

Ne feledjük el: itt az ősz és a hideg, úgyhogy a 100 százalékos tisztaságú, kiváló minőségű, bio arcápoló termékekre extrán szükségünk is lesz. Bőrünk meghálálja azt, ha gondoskodunk róla, úgyhogy, ha eddig még nem tettük, akkor próbáljuk meg a napi arcápolási rutint bevezetni mindennapjainkba!

Ne feledjük bőrünk egészségéért és szépségünkért minden nap tehetünk!

Itt egy helyen megtalálod arcápoló termékeinket.