Blog

Masszázs és organikus masszázsolajok harmóniája

sheavaj.hu
sheavaj.hu
2022.06.17 13:30
Masszázs és organikus masszázsolajok harmóniája

Avagy

Hogyan lehet a lehető legtermészetesebb és leghatékonyabb ez a stresszoldó módszer?

 

Nem akarjuk lelőni a poént már az elején, de sokáig úgysem fogjuk tudni tartani magunkat. Nem, hiszen a masszázs amúgy kedves témánk, és a termékeink, amelyeket kínálunk magukban hordozzák a választ a kérdésre, amit a címben feltettünk.

Muszáj lesz egy kicsit messzebbről kezdenünk, ha erről a témáról van szó.

Mi az, amit feltétlenül tudnod kell a masszázs előnyeiről?

Számtalan cikk, tanulmány, sőt, könyvek hosszú sora született már ebben a témában, így mi a teljesség igényét el is engednénk. A masszázs egyik legfontosabb eredménye azonban kétségtelenül a stresszre gyakorolt hatása.

A masszázs kivételes alkalom arra, hogy elengedjük magunkat, hogy ellazuljunk, és végre saját magunkat helyezzük a középpontba.

A stresszről természetesen már mindenki hallott. A rossz hír az, hogy a stressz maga nem valami különleges dolog, sőt, nagyon is hétköznapi. Tudtad azt, hogy minden olyan helyzetet, amire nem készültünk fel, a szervezetünk stresszként él meg? És persze nem kell ennek a helyzetnek feltétlenül negatívnak lenni, sőt. A pozitív, de váratlan helyzetek ugyanúgy stresszes szituációt jelentenek testünknek és lelkünknek. Hogyan védekezhetünk ez ellen?

A masszázs jótékony hatása

A masszázs, mint a stressz kezelésének egyik legjobb módja, többféleképpen hat ránk. Először is: szívverésünk lelassul, így fokozatosan fel tudunk szabadulni a stressz alól. Ezzel egyidőben fokozódik az endorfin nevű hormon termelése, amely az úgynevezett „örömhormon”. Megnyugszunk és ellazul a testünk, végül, kis szerencsével relaxált állapotba is kerülhetünk.

Egy jó masszázs végére eltűnnek a rossz érzéseink, a feszültség, ami addig bennünk volt megszűnik. Még fájdalomcsillapító hatása is van, sőt, hangulatjavító is az esetek döntő többségében.  

Milyen eszközökkel találkozhatunk egy masszázs során?

Természetesen a masszázs során minden a mi kényelmünket és ellazulásunkat szolgálja. Így nem véletlen, hogy fontos az ágy, amelyen teljesen kényelmesen el tudunk helyezkedni, és képesek vagyunk átadni magunkat a kényeztető masszázsnak. Természetesen léteznek különböző segítő eszközök, akupresszúrás és regeneráló kiegészítők, melyek használatával a masszőr plusz szolgáltatást nyújthat. Az egyik legfontosabb kiegészítő azonban mégiscsak a masszázsolaj, melynek minősége nagyon erősen hozzájárulhat ahhoz, hogy kivételes masszázsélményben legyen részünk.

Mit kell tudnia egy jó masszázsolajnak?

Fontos tehát itt is a minőség. Ezekről az olajokról általában kevesebbet tudunk – lássunk csak néhány fontosabb dolgot!

A masszázsolajak rendkívül fontos kiegészítői a masszázsnak, igen gyakran használt termékek. Fontos tudni róluk, hogy képesek fokozni a masszázs hatását, hidratálják és puhítják a bőrt.

A jó masszázsolaj 100%-os tisztaságú, kivételesen jó minőségű, hidratáló hatással is bír (nevezhetjük akár bio masszázsolajnak is, most divatos kifejezéssel). Ápolja a bőrt, organikus hatással is bír, és adott esetben még gyulladáscsökkentő hatása is van.

Milyen masszázsolajat ajánlunk mi?

Az organikus AKOMA olajok kivételesen jó hatékonysággal használhatók masszázs során is. Ráadásul sokféle olajból választhattok, amelyek olyan magas minőségűek, hogy akár arcra is nyugodtan ajánlhatók. Legyen az argán olaj, édesmandula olaj, sárgabarackmag olaj, vagy akár kókuszolaj – mindegyiket megtalálod nálunk.

Különleges ajánlatunk az édesmandula olaj, amelyről érdemes tudni, hogy rendkívül magas a vitamintartalma. Masszázs során ez a sokféle vitamin, melyek között megtalálható az A, B1, B6, D és E vitamin is bejut a bőr mélyebb rétegeibe, táplálja, erősíti és regenerálja azt. A természet erejével – nincs ennél jobb megoldás. Ezen kívül rendkívül erős hidratáló hatással bíró olaj – ezt a tulajdonságát is szeretni fogja bőrünk.

De meg kell még említenünk a másik kivételes olajat, ez pedig a sárgabarackmag olaj. Egyik kedvenc gyümölcsünk magját mintha kifejezetten arra találták volna ki, hogy alapanyaggá nemesüljön. A sárgabarack magja ugyanis szintén rendkívül gazdag a fontos vitaminokban – így A, B1, B2, B6 és E vitaminban is. Ez utóbbi révén erős antioxidáns hatással bír. Ez a finom illatú olaj nagyon könnyen felszívódik, és ha ez nem volna elég, akkor említsük meg, hogy gyulladáscsökkentő és nyugtató hatása is van. Különösen ajánlható extra érzékeny, száraz bőr esetén.

Ez a két különleges olaj is csodálatos élményként adódik egy masszázshoz, de nemsokára pedig érkezik hozzánk a shea olaj is, amely különlegesen hatékony problémás bőr kezelésénél is. Mi már alig várjuk!

Emeljük a tétet: masszázsolaj és testvaj együtt

Eddig csak az olajokról írtunk, mint egy masszázs tökéletes kiegészítő elemeiről. Ne feledkezzünk azonban el a testvajakról sem, amelyek – hozzá adódván az olajak csodájához – még egy szinttel feljebb emelhetik a masszázs élményét.

És hogy melyikekre gondoltunk?

A natúr vajaink közül a sokoldalú shea vaj és a kakaóvaj azok, amelyek keverve az olajokkal kitűnően megállják a helyüket masszázs során. A finom kakaó illatú kakaóvaj például argán olajjal, vagy jojoba olajjal keverve tökéletes masszázshoz – kivételesen magas E-vitamin tartalma révén még fényvédőként is szolgálhat a masszázs után.

A csodálatos shea vaj pedig, mint natúr vajaink egyik legsokoldalúbb terméke szintén felhasználható pár csepp olajjal keverve akár masszázshoz is. Ebben az esetben az organikus olajak hatását csak erősíteni fogja a shea vaj, mely kivételes bőrtápláló természetes anyag. Érdemes ezzel kicsit akár kísérletezni is!

A lehetőségek száma csaknem végtelen (kis túlzással), de az biztos, hogy az organikus olajak és testvajak új szintet jelentenek a masszázs során.

Bőrünknek és lelkünknek is.

Próbáld ki!

https://sheavaj.hu/