Blog

Nyárból az őszbe – bőrápolási tippek évszakváltáskor

sheavaj.hu
sheavaj.hu
2023.08.29 12:14
Nyárból az őszbe – bőrápolási tippek évszakváltáskor

Bár ezt most még, ahogy ránézünk a hőmérőre nehezen hisszük – amikor ezeket a sorokat írom, éppen 38 fok van kint – de az év utolsó meleg sugarai nemsokára elhagyják majd a levegőt, és a természet lassan átalakul az őszi színekbe.

Fontos tudni, hogy az évszakváltás nem csak a ruhatárunkat, de bőrápolási rutinunkat is érinti. Ahogy elbúcsúzunk a nyári napfénytől, azt is érdemes átgondolni, hogy hogyan gondoskodhatunk bőrünk egészségéről és szépségéről az őszi hónapokban.

Mi adunk néhány hasznos tippet, amelyek segíthetnek átmenetet teremteni a nyári és az őszi bőrápolás között. Természetesen arról sem feledkeztünk meg, hogy az egyes tippekhez az általunk legjobbnak ítélt termékeket ajánljuk.

Mit tegyünk tehát, ha lassan beköszönt az ősz, és meg akarjuk őrizni bőrünk szépségét?

  1. A hidratálás maradjon a fókuszban

Az őszi hűvösebb időjárás gyakran azzal jár, hogy szárazabb lesz a levegő is. Ennek hatására bőrünk sajnos hajlamosabb lesz kiszáradni. Ezért fontos, hogy ne felejtsük el folytatni a hidratálást, még akkor sem, ha a hőmérséklet csökken. Rendkívül fontos, hogy megőrizzük bőrünk nedvességtartalmát, így egészségét is. Ha organikus hidratálást választasz, amit mindenképpen ajánlunk, akkor a shea vaj és a kakaóvaj is remek döntés. Mindkettő rendkívül hatékony, természetes hidratáló.

  1. Lemosás és hámlasztás

A nyári hónapok alatt a napfényvédelem, a különböző naptejek, de a smink miatt is könnyen összegyűlhet plusz szennyeződés a bőrön. Az őszi szezonban éppen ezért nagyon fontos a rendszeres alapos lemosás és a bőr exfoliálása (hámlasztása) is, hogy megszabaduljunk ezektől a lerakódásoktól. Ez elősegíti az új sejtek regenerálódását és egy egészséges, ragyogó bőrt eredményezhet. Ennek érdekében mi a fekete szappant ajánljuk, mégpedig ezt a flakonos, habosított verziót. A fekete szappan csodálatosan tisztít, rendkívül hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, és organikus termék lévén maximálisan bőrbarát.

 

  1. Nappali és éjszakai rutin

Az évszakváltás alkalmával érdemes átgondolni a nappali és éjszakai bőrápolási rutinunkat. Előfordulhat, hogy szükségessé válhat az eddigi termékek cseréje, például egy könnyebb hidratálóval vagy gazdagabb éjszakai krémmel. Fontos, hogy figyeljük bőrünket minden évszakban, de ilyenkor, évszakváltáskor különösen. Előfordulhat, hogy jobban igényli ilyenkor a hidratálást például a bőr. Az is könnyen lehetséges, hogy szükségessé válik extra gondoskodás is ilyenkor, akár a ráncok, vagy a bőr egyenetlensége miatt. Erre ajánljuk szérumainkat – a bőrtípusoknak megfelelően.

 

  1. Odafigyelés a szemkörnyékre

Az őszi időszak hűvösebb levegője és alacsonyabb páratartalma könnyen okozhat szárazságot és ráncokat a szemkörnyéki területen. Használjunk speciális szemkörnyékápoló termékeket, amelyek hidratálják és táplálják ezt a kényes területet. Például organikus alapanyagokból készült szérumokat, melyek az adott bőrtípusnak megfelelő összetevőket tartalmazzák. Például, ha ránctalanító hatásról van szó, akkor csipkebogyó és édesmandula olajat.

  1. Belső hidratálás

Nem bőrápolás, de a bőrünkre megy: az ivóvíz fontos szerepet játszik ugyanis a bőrünk hidratálásában is. Ne hagyjuk abba a megfelelő folyadékfogyasztást az őszi hónapokban sem, még akkor sem, ha már a hőmérséklet miatt nem innánk annyi folyadékot. Ne feledjük: a hidratált bőr rugalmasabb és egészségesebb marad.

Az évszakváltás ideális lehetőséget kínál arra, hogy gondoskodjunk bőrünk egészségéről és megfelelően alkalmazkodjunk a változó körülményekhez. Az előző nyári bőrápolási rutint érdemes átértékelni és kiegészíteni a hidegebb hónapokhoz illő termékekkel és gyakorlatokkal. Az őszi bőrápolás a megfelelő hidratálás és rutin kialakításával segít megőrizni bőrünk egészségét és szépségét – miközben ismét gyönyörködhetünk az őszi természet megannyi csodájában.

Ha Te is organikus csodákkal egészítenéd ki az otthon lévő bőrápolási termékeket, itt találod a webshopunkat:

https://sheavaj.hu/Termekeink