Blog

Újulj meg – és a bőröd is! Arcápolás tavasszal

sheavaj.hu
sheavaj.hu
2022.03.17 10:50
Újulj meg – és a bőröd is! Arcápolás tavasszal

Bár még eléggé hidegek az éjszakák, a hőmérő higanyszála bizony mínuszba csúszik még március közepén is, a tavasz már néha felénk kacsint. A nappali felmelegedés erősödése, a simogató napsütés azt az ígéretet súgja nekünk, hogy nem is olyan sokára már itt a jó idő. Lekerülhet végre a téli kabát és a csizma – de vajon arcbőrünk ápolásának rutinja hogyan változik meg ezzel, miről szól a tavaszi bőrápolás?

Tavasz és megújulás

Sok mindent tehetünk ilyenkor, hogy arcbőrünk visszanyerje régi fényét: bőrradírral, arcpakolásokkal, hidratálással mind-mind segíthetjük ezt a folyamatot. Mi most az arcpakolásokat vettük górcső alá. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tudnivalót ezekről a termékekről.

Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy bőrünk újjászületését tavasszal megfelelő gondoskodással el tudjuk érni. De miről is van szó? Elsősorban arról, hogy törekedjünk rá, hogy különböző vegyi anyagok helyett természetes összetevőkből álló termékekkel segítsük arcbőrünk megújulását. Ilyen lehet például egy jól kiválasztott arcpakolás.

A bőrtípusok meghatározása

Ahhoz, hogy megtaláld a számodra leginkább megfelelő arcpakolást, nem árt, ha tisztában vagy arcbőröd típusával.

Alapvetően négyféle arcbőrtípust különböztetünk meg: a normál, a száraz, a zsíros és a kombinált arcbőrt. A normál bőr se nem száraz, se nem zsíros, kiegyensúlyozott, egészséges. Nem érzékeny, nem pattanásos, egészséges színű, finom pórusok jellemzik.

A zsíros arcbőrt a fokozott faggyútermelésről lehet felismerni, míg a szárazat a kevesebb faggyúról, és az ebből következő lipidhiányról. Zsíros bőrnél megfigyelhető a fényes bőr, a kitágult pórusok. A száraz bőr különböző mértékben lehet száraz. Érdekesség, hogy a nők bőre sokkal inkább hajlamos a kiszázadásra, mint a férfiaké. A kombinált arcbőr esetében az egyes típusokból több is jellemzi az arcot: lehet tehát akár normál része is, de zsíros vagy száraz területek is lehetnek. Az is előfordulhat, hogy egy normál bőr erősen vízhiányossá válik – részint a környezeti hatások, részint a dehidratáltság vagy az életkor miatt.

Mit kell tudni az arcpakolásokról?

Az arcpakolás igazi csodaszer. Annak tekinthetjük, hiszen adott esetben felfrissíti, vitalizálja, vagy éppen hidratálja, megújítja az arcbőrt. Kifejezetten ajánlatos a már említett természetes anyagokat használni ilyenkor, akár az otthon található gyümölcsök (például banán) vagy éppen a zöldségek (például az uborka) is kivételesen jó szolgálatot tehetnek. Ha ragaszkodunk a természetes anyagokhoz, de kipróbálnánk valami különlegeset, akkor mi kétféle pakolást is ajánlunk (a méregtelenítő pakolásról már volt szó a vonatkozó cikkben). Az egyik csodálatos termékünk a tisztító arcpakolás, amely ghánai kakaóport és francia zöld agyagot tartalmaz. Ez a két összetevő tényleg kivételes páros: a kakaó rendkívül erős antioxidáns, a zöld agyag pedig eltávolítja a szennyeződéseket a mélyebb rétegekből is. Arcbőröd így sokáig rendkívül friss, puha és üde marad. Ezt a pakolást a normál bőrűeknek ajánljuk.

A másik pakolásunk a problémás, zsíros bőrre ajánlható frissítő és bőrmegújító arcpakolás. Ez a különleges termék mákot és egyfajta agyagot is tartalmaz. Mélyen tisztítja és megújítja a zsíros bőrt, anélkül, hogy szárítaná azt.

Egy dolog nagyon fontos: ragaszkodj a természeteshez, hiszen azt szeretnéd, hogy bőröd újjá szülessen! A legjobb forrás, amihez ilyenkor nyúlhatsz, a vegyszermentes, bio anyagok arzenálja. Legyél szigorú, hiszen a bőröd egészségéről van szó!

 

Hidratálás tavasszal is shea vajjal

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a folyadékfogyasztást és persze bőrünk hidratálásának fontosságát – bármilyen évszak lehet, ez mindig igaz. Tavasszal ráadásul a napsugarak jótékony hatása felerősödik, mi is új energiával töltődünk fel, és ehhez bizony szükségünk lesz a plusz folyadékra. Bőrünket azonban nem csak így hidratálhatjuk: próbáljuk ki, ha még nem tettük a shea vaj csodáját! Ez a kivételes termék ugyanis felszívódik a bőrbe, és kifejti különlegesen erős hidratáló hatását. A shea vaj titka abban rejlik, hogy összetétele nagyon hasonlít az emberi bőr természetes emulziójának összetételéhez, ezen kívül pedig kivételesen magas a vitamintartalma.

Ha nem ismerted még a shea vajat, mindenképpen próbáld ki!

Az érettebb bőr megújhodásáért

Az idei tavasz kezdetén az érettebb bőrrel rendelkező vásárlóinknak ráadásul van még egy ajándékunk: az anti-ageing bőrápolónk, melyet most akciósan kínálunk. Az érett bőr ápolása külön fejezet, hiszen ebben az esetben fokozottan kell ügyelni a hidratálásra, a bőr rugalmasságának visszanyerésére is. Ebben a termékünkben ezért egy valódi csodaszerhez nyúltunk: a buriti pálmából nyert olaj ugyanis nagyon erős antioxidáns, kivételes fényvédő hatással bír, és még a ráncok csökkentésében is szerepet játszik az a képessége, hogy képes visszaadni a bőr rugalmasságát. Ha tavaszi bőrápolásról van szó, muszáj ezzel a termékkel is megismerkedni – bőrünk meg fogja hálálni a gondoskodást!

Az ajkak tavasszal

Az arcunkon van, de sokszor elfelejtjük, ahogy elmúlik a tél. Mi az? A találós kérdés persze nem túl nehéz, meg is mondjuk mi a válasz: ezek bizony az ajkaink. A hideg évszakban a legtöbben általában figyelünk arra, hogy hidratáljuk és védjük az időjárás viszontagságaitól ajkainkat, de ahogy kijön a tavasz, ezt a testrészt hajlamosak vagyunk elfelejteni, pedig szinte bizonyos, hogy továbbra is igényli a törődést.

Ajakápolóink közös tulajdonsága, hogy mindegyik kőolajszármazék mentes és valódi hidratáló hatással bír. Próbáld ki akár az eper, akár a citrusos ízű ajakápolót – organikus shea vajjal és olajokkal. A shea vaj csodálatos hatása ebben a termékben is kivételesen érvényesül.

Tedd a tavaszi arcápolás állandó szereplőjévé az organikus, fair trade gazdálkodásból származó shea vajat és a belőle készült termékeket! Újulj meg - egészséges és adalékanyag mentes termékekkel!