Blog

A legjobbak csatája: shea vaj vs. kakaóvaj - Melyik a jobb választás?

sheavaj.hu
sheavaj.hu
2023.02.14 10:13
A legjobbak csatája: shea vaj vs. kakaóvaj - Melyik a jobb választás?

Száraz a bőröd, vagy éppen bőrproblémáid vannak, esetleg éppen csak vízhiányos, de az is előfordulhat, hogy a legjobb terméket keresed mindennapos bőrápolásra.

Sokat hallottál már a shea vajról és a kakaóvajról is. Fel is keresed a weboldalunkat, ahol aztán egyből szembe találkozol azzal, hogy sokféle termék van, de még az „alap” testvajak kínálata is meglehetősen széles.

Ráadásul te úgy tudod, hogy a shea vaj és a kakaóvaj is nagyon jó termék.

Ez utóbbi mondatot meg kell, hogy erősítsük, ahogy azonban rögtön hozzá is tennénk: igen, mindkettő kivételes bőrápoló tulajdonságokkal bír. De mégis érdemes a kettő között különbséget tenni.

A kérdés tehát a következő: mikor használjuk a shea vajat és mikor a kakaóvajat?

A shea vajról már írtunk nektek két részletes, kérdésekkel teletűzdelt cikket, melyeket itt és itt megtalálhattok. Éppen ezért ebben a cikkben inkább a kakaóvaj felől közelítjük meg a bőrápolás témát – természetesen szem előtt tartva a két termék közti különbségek megemlítését.

Azt szeretnénk, hogy biztosan el tudjátok dönteni, hogy mikor, mire van szükségetek.

A legfontosabb különbségek a kakaóvaj és a shea vaj között

Először is shea vaj képes arra, hogy a bőr egyenetlenségeit kezelje, míg a kakaóvaj alapvetően táplálja a bőrt, és védőréteget képez rajta, mégpedig azért, hogy a nedvességet a bőr meg tudja őrizni, hidratált maradjon. Mindkettőben van palmitinsav, de a shea vaj ezen kívül linolsavat és arachidsavat, míg a kakaóvaj olajsavat és sztearinsavat tartalmaz. A shea vaj diós, enyhén füstös illatú, a kakaóvaj pedig finom kakaó vagy inkább csokoládé illattal kényezteti használóját. A finomítatlan shea vaj elefántcsontszínű, míg a kakaóvaj árnyalata sötétebb, barnás.

De mi az, amiben hasonlítanak?

Gyorsan válaszoljunk erre a kérdésre is! Mindkettő megolvad, ha bőrrel érintkezik, mindkettő képes hidratálni a száraz bőrt és kivételesen jó hatású bőrápoló tulajdonságokkal bír. (Ha nálunk szerzed be ezt a két terméket, akkor abban is biztos lehetsz, hogy organikus, 100 % tisztaságú, fair trade gazdaságból származó bőrápoló termékkel lett gazdagabb a háztartásod.)

És most lássunk néhány különbséget – avagy mi és hogyan válik be a gyakorlatban?

  • Ha pattanásos a bőröd, akkor válaszd a shea vajat. A kakaóvaj ugyanis eltömítheti a pórusokat, a shea vaj esetében ettől nem kell tartanod. Ez a fajta vaj ugyanis rendkívül jó hatással van a bőrre anélkül, hogy elnehezítené, vagy eltömítené azt.
  • Testmasszázst szeretnél? Akkor a kakaóvajat javasoljuk. Egyfelől ugye a hidratálást már említenünk sem kell – bőröd biztosan megkapja a kakaóvajas ápolástól azt, amire vágyik, ha hidratálásról van szó. Másfelől pedig az isteni csokoládé illat ellazít és megnyugtat, ami még kivételesebb élménnyé teszi a masszázs nyújtotta én-időt.
  • Említettük a pattanásokat, de jó, ha tudod, hogy striák, vagy bőrhibák esetén is nagyon jó hatásfokkal alkalmazható a shea vaj. Ennek oka abban keresendő, hogy magas az A és E vitamin tartalma.
  • A kakaóvaj ugyanakkor, magas E vitamin tartalmának köszönhetően még napozáskor is használható – alapvetően reggel, vagy késő délután ajánljuk (erről itt írtunk is nektek egy külön cikket.)

És mi van akkor, ha mindkét terméket kipróbálnád? Ajánlunk neked egy testvajat, amelyben shea vaj és kakaóvaj is van. Így egyszerre próbálhatod ki ezt a két csodálatos hatású testvajat.

De mi azt ajánljuk, hogy nézz körül webshopunkban is – és válassz magadnak igazi kényeztetést!

https://sheavaj.hu/Termekeink