Arcápolás

Arcbőrödet folyamatosan környezeti hatások érik. Legyen szó a szoba száraz levegőjéről, a szél szárító hatásáról, vagy éppen az UV-sugárzásról, időnként komoly terhelést kaphat a bőröd. A legtöbb esetben ezeket könnyedén kivédi, hiszen pontosan ez a feladata. Ám, ha külső, vagy belső okokból védekezőképessége legyengül, az bizony problémák sorozatához vezethet. Soha ne kövesd el azt a hibát, hogy bőrödet egy különálló szervnek tekinted! Olvass tovább és meglátod, hogy némi odafigyeléssel és néhány egyszerű tanács betartásával megőrizheted bőröd szépségét és egészségét.

Natúr arcápolási rutin

1. Fontos a megelőzés! Figyelj az arcbőrödre minden nap! Ha bármi változást észlelsz, az annak a jele, hogy valami nincs rendben. Ha arcod hajlamos a kiszáradásra, napi szinten használhatsz rá shea vajat, vagy argán olajat. E kettőt összekeverve, pedig megkapod az általunk ismert legnagyszerűbb sheavajas krémet száraz bőrre! 

2. Kerüld a vegyszereket és a smink túlzott használatát! Ha nem vigyázol hatalmas terhelést kaphat bőröd a fürdőszobában is. Egy példa: alaposan megmosod az arcod egy mélytisztító hatású szerrel, amely kitágítja a pórusokat. Ezt követően pedig felviszed a sminket és némi lakkal megerősíted a hajadat is. Az arcbőr pórusai azonban továbbra is kitágult állapotban vannak, rajtuk keresztül pedig egészen elképesztő mennyiségű kemikália ömlik a testedbe! Arctisztításhoz használj shea vaj alapú szappant, hajlakkot, erős vegyszereket pedig inkább ne!

3. Kerüld az olcsó ajakápolókat, akkor is, ha ismert nevük van! Megnézted már az összetételüket? Vagy feltűnt, hogy ha akár csak egy rövid időre is elfelejted használni őket azonnal kirepedezik a szád? Nos, mindennek megvan az oka. Használj tisztán vajakból kevert ajakápolót!

4. Táplálkozz egészségesen! Ez nem csupán közhely, az ipari "műanyag" ételek a legkevésbé sem alkalmasak táplálkozásra, azonnal kihatnak a legtöbb szerved, közöttük a bőröd működésére is. Allergiás vagy valamilyen ételre? Ha lehet kerüld, mert az allergiás reakció a bőrödön is látható lesz.
Mit ne egyél? Lehetőleg olyan előre csomagolt ipari kajákat, aminek az összetevőit látva az jut eszedbe, hogy ezzel csak a májadnak lesz dolga...

5. Aludj eleget! Újabb közhely, de igaz. Alvásra szükséged van tested regenerációjához, különben nem fog megfelelően működni. Ha kialvatlan vagy könnyebben leszel beteg, tested irányító egyensúlyi folyamatok pedig felborulnak és nem fogod egykönnyen visszaállítani.

 

Fiatalos frissítő csomag

Ha további tippeket szeretnél, vagy segítségre van szükséged, hívd bátran telefonszámunkat!