Babaápolás

Egy újszülöttnek hihetetlenül extrém körülményekhez kell alkalmazkodnia! Gondolj bele: eddig vízben lebegett a súlytalanság állapotában, születése után pedig egy másik univerzumban találja magát, ahol levegő veszi körül. A kellemes, 36°C hőmérsékletű világot egy jóval hidegebb váltja fel. Olyan szerveit kell használnia a túléléshez, amik eddig funkciótlanok voltak. Egy steril környezetből egy vírusokkal, baktériumokkal teli világba érkezik immunrendszer nélkül...

Ez az alkalmazkodás nem könnyű és a mai, kemikáliákkal terhelt világ cseppet sem teszi könnyebbé. A picik egészsége egyik legfontosabb küldetésünk, ezért adunk néhány tippet, amelyekkel a problémák jó része kivédhető.

Babaápolási csomag

1. Kerüld a kőolaj származékokat, mesterséges anyagokat tartalmazó babakrémeket és babafürdetőket! Ezeket a termékeket gyakran látjuk reklámokban, neves áruházak polcain, illetve gyógyszertárakban, sajnos azonban több olyan összetevőt is tartalmaznak, amelyek ártalmasak lehetnek a baba bőrének. Alkati kérdés; van akinél semmi probléma nem jelentkezik, másoknál akár ekcémához is vezethet használatuk. Kerülj minden olyan terméket, amelyekben ezek közül akár egyet is megtalálsz: paraffinum liquidum, sodium laureth sulfate, natrium lauryl sulfate, ethyl-, methyl-, propilparaben.
Mivel fürdess? Vízzel. Egy néhány hónapos baba még nem koszolja össze magát, felesleges minden nap alaposan "lefertőtleníteni", mert ez jelentős terhelést jelenthet bőrének. A baba popsijára ha szükséges, használhatsz valami egyszerű, illatmentes szappant, de azt sem kell túlzásba vinni. A bababőr ápolására pedig legjobb a finomítatlan shea vaj, vagy a jojoba olaj.

Jojoba olaj


2. Felejtsd el az öblítőszereket! Lehetőleg örökre! Gondolj csak bele; a ruhák mosásánál használt öblítők illatossá varázsolják a ruhát. Ez az illat azonban mégsem a "tenger frissessége", vagy a "rét üdesége", hanem egy, vagy több kemikália. Ezek a ruhán maradnak és gyakorlatilag a nap 24 órájában teljes felületen érintkeznek a bőrrel! Teljesen felesleges és indokolatlan terhelés, amely a babának éppúgy ártalmas lehet, mint neked.
Mit használj? A mosógép öblítőtartályába tegyél 10%-os ecetet, amelyhez bármely élelmiszerboltban olcsón hozzájuthatsz! Nem lesz a ruháknak ecetszaguk tőle! Az ecet semlegesíti a mosószer maradványait, fertőtlenítő hatású és maradéktalanul eltűnik. Ráadásul környezetbarát.


Ha további tippeket szeretnél, vagy segítségre van szükséged, hívd bátran telefonszámunkat!

Baba csomag