
|
|
A szúrós levelű murumuru-pálma őshazája Dél-Amerika, de előfordul több trópusi országban is. Hosszú, földig hajló levelei vannak, jellegtelen virágaiból és magas zsírtartalmú, hosszúkás termés érik. Az Amazonas völgyében vadon él, gyümölcsét a helyiek folyamatosan gyűjtik és elsősorban a konyhában használják fel.
 Astrocaryum Murumuru
|
A narancsszínű gyümölcs magjából sajtolt törtfehér murumuru vajat helyiek készítik hidegsajtolással. Gondos munkájuk eredményeképpen egy igazán egzotikus vajat hozhattunk el most Neked. Képzeld el, hogy a shea vaj csodálatos bőrápoló hatásához és a kókuszolaj olvadékonyságához még egy nagy adag hidratáló tulajdonságot keverünk! A murumuru vajat képzelted el.
 A hosszúkás termés különleges zsiradékot rejt
A hasonló vajakhoz és olajokhoz képest különlegesen gyorsan szívódik fel, ezért többek között arcápoláshoz is javasoljuk. Egyaránt használható bőr-, és hajápoláshoz, minden olyan esetben, ahol gyors hidratálásra van szükség. Ha napozás után használod, tapasztalhatod, hogy hihetetlen gyorsan segíti a bőr regenerációját. Természetesen - ahogy tőlünk megszokhattad - mindezt mesterséges adalékanyagok, tartósítószerek és parfümök nélkül!
|
Összetétel, adatlap
Az általunk forgalmazott murumuru vaj legfontosabb összetevője az olajsav és a laurinsav.
Adatlap |
Megnevezés
|
murumuru vaj
|
INCI név*
|
Astrocaryum murumuru butter
|
CAS-szám EU*
|
356065-49-1
|
EINECS-szám*
|
310-127-6
|
Származás
|
Ghána, Brazilia
|
Előállítás
|
hidegsajtolás
|
Certifikáció
|
EEC, NOP*
|
Fizikai jellemzők |
olvadáspont
|
32-36ºC
|
gyulladáspont
|
230 ºC
|
szín
|
törtfehétfehér, világos borostyánszínű
|
állag
|
vajszerű
|
illat
|
enyhe földes-fás illat
|
fajsúly
|
0,89 g/cm3
|
elszappanosítási érték
|
241-350 mgKOH/g
|
Összetétel |
Fő összetevők
|
laurinsav, olajsav
|
Zsírsav arány |
Megnevezés
|
IUPAC név*
|
CAS-szám*
|
Kémiai képlet
|
Arány
|
kaprilsav
|
octanoic acid
|
124-07-2
|
C8H16O2
|
1,85 %
|
kaprinsav
|
decanoic acid
|
334-48-5
|
C10H20O2
|
1,85 %
|
laurinsav
|
|
143-07-7
|
C12H24O2
|
47,46 %
|
misztirinsav
|
|
544-63-8
|
C14H28O2
|
26 %
|
palmitinsav
|
|
57-10-3
|
C16H32O2
|
6,28 %
|
sztearinsav
|
|
57-11-4
|
C18H36O2
|
2,63 %
|
olajsav
|
(9Z)-Octadec-9-enoic acid
|
112-80-1
|
C18H34O2
|
12,56 %
|
linolsav
|
cis, cis-9,12-octadecadienoic acid
|
60-33-3
|
C18H32O2
|
2,87 %
|
|
*INCI-név - International Nomenclature Cosmetic Ingredient, azaz Kozmetikai Alapanyagok Nemzetközi Elnevezése
*CAS-szám - A vegyi anyagok (kémiai elemek, vegyületek) azonosítására használt Chemical Abstracts Service regisztrációs szám.
*EINECS-szám - European Inventory of Existing Commercial Chemical Substances, azaz: Kereskedelmi Vegyi Anyagok Európai Jegyzéke
*IUPAC-név - Az International Union of Pure and Applied Chemistry (Tiszta és Alkalmazott Kémia Nemzetközi Uniója) által kialakított egységes, nemzetközi nevezéktanban meghatározott név
*NOP - Soil Association certificate for USDA National Organics Program
*EEC - Soil Association certificate for Organic standards
|