Új Jelszó Kérése

Kosár

A kosár üres

Vásárló Belépés

Paypal Fizetés

Facebook

Partnereink

Hírlevél

Murumuru vaj

 

A szúrós levelű murumuru-pálma őshazája Dél-Amerika, de előfordul több trópusi országban is. Hosszú, földig hajló levelei vannak, jellegtelen virágaiból és magas zsírtartalmú, hosszúkás termés érik. Az Amazonas völgyében vadon él, gyümölcsét a helyiek folyamatosan gyűjtik és elsősorban a konyhában használják fel.


Astrocaryum Murumuru

.

A narancsszínű gyümölcs magjából sajtolt törtfehér murumuru vajat helyiek készítik hidegsajtolással. Gondos munkájuk eredményeképpen egy igazán egzotikus vajat hozhattunk el most Neked. Képzeld el, hogy a shea vaj csodálatos bőrápoló hatásához és a kókuszolaj olvadékonyságához még egy nagy adag hidratáló tulajdonságot keverünk! A murumuru vajat képzelted el.


A hosszúkás termés különleges zsiradékot rejt

A hasonló vajakhoz és olajokhoz képest különlegesen gyorsan szívódik fel, ezért többek között arcápoláshoz is javasoljuk. Egyaránt használható bőr-, és hajápoláshoz, minden olyan esetben, ahol gyors hidratálásra van szükség. Ha napozás után használod, tapasztalhatod, hogy hihetetlen gyorsan segíti a bőr regenerációját. Természetesen - ahogy tőlünk megszokhattad - mindezt mesterséges adalékanyagok, tartósítószerek és parfümök nélkül!

Összetétel, adatlap

Az általunk forgalmazott murumuru vaj legfontosabb összetevője az olajsav és a laurinsav.

Adatlap
Megnevezés
murumuru vaj
INCI név*
Astrocaryum murumuru butter
CAS-szám EU*
356065-49-1
EINECS-szám*
310-127-6
Származás
Ghána, Brazilia
Előállítás
hidegsajtolás
Certifikáció
EEC, NOP*
Fizikai jellemzők
olvadáspont
32-36ºC
gyulladáspont
230 ºC
szín
törtfehétfehér, világos borostyánszínű
állag
vajszerű
illat
enyhe földes-fás illat
fajsúly
0,89 g/cm3
elszappanosítási érték
241-350 mgKOH/g
Összetétel
Fő összetevők
laurinsav, olajsav
Zsírsav arány
Megnevezés
IUPAC név*
CAS-szám*
Kémiai képlet
Arány
kaprilsav
octanoic acid
124-07-2
C8H16O2
1,85 %
kaprinsav
decanoic acid
334-48-5
C10H20O2
1,85 %
laurinsav
dodecanoic acid
143-07-7
C12H24O2
47,46 %
misztirinsav
tetradecanoic acid
544-63-8
C14H28O2
26 %
palmitinsav
hexadecanoic acid
57-10-3
C16H32O2
6,28 %
sztearinsav
Octadecanoic acid
57-11-4
C18H36O2
2,63 %
olajsav
(9Z)-Octadec-9-enoic acid
112-80-1
C18H34O2
12,56 %
linolsav
cis, cis-9,12-octadecadienoic acid
60-33-3
C18H32O2
2,87 %

*INCI-név - International Nomenclature Cosmetic Ingredient, azaz Kozmetikai Alapanyagok Nemzetközi Elnevezése

*CAS-szám - A vegyi anyagok (kémiai elemek, vegyületek) azonosítására használt Chemical Abstracts Service regisztrációs szám.

*EINECS-szám - European Inventory of Existing Commercial Chemical Substances, azaz: Kereskedelmi Vegyi Anyagok Európai Jegyzéke

*IUPAC-név - Az International Union of Pure and Applied Chemistry (Tiszta és Alkalmazott Kémia Nemzetközi Uniója) által kialakított egységes, nemzetközi nevezéktanban meghatározott név

*NOP - Soil Association certificate for USDA National Organics Program

*EEC - Soil Association certificate for Organic standards